Fotballpresidenten saksøker forfatter, redaktør og forlag for 240 000 kroner etter korrupsjonspåstanden

Samtidig har NFF bedt idrettsforbundet granske påstandene mot Hallén.

SKAL TIL BUNNS I SAKEN: Norges Fotballforbund, her ved generalsekretær Kjetil Siem, har bedt Norges Idrettsforbund granske korrupsjonspåstandene mot Yngve Hallén. 


Foto: Nina Hansen / Dagbladet
SKAL TIL BUNNS I SAKEN: Norges Fotballforbund, her ved generalsekretær Kjetil Siem, har bedt Norges Idrettsforbund granske korrupsjonspåstandene mot Yngve Hallén. Foto: Nina Hansen / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): I boka «Fotballagenten» serverer forfatter og agent Knut Høibraathen påstander om at fotballpresident Yngve Hallén er korrupt.

I forbindelse med Piotr Leciejewskis overgang til Sogndal, mens Hallén var daglig leder i klubben, skal han ha krevd penger under bordet for å sikre overgangen, hevder Høibraathen i boka.

Påstandene ble kraftig imøtegått av fotballpresidenten.

- Jeg er ikke korrupt. Hvis denne boka kommer ut, vil jeg forfølge dette juridisk. Det er uholdbart for meg å ha disse tingene hengende over meg i de posisjonene jeg sitter i. Dette er direkte anklager om korrupsjon og har overhodet ikke rot i virkeligheten. Jeg skal finne meg i mye rart, men dette finner jeg meg ikke i, sa Hallén da.

Stevnet for retten Nå har Hallén stevnet Kagge forlag for Oslo tingrett, bekrefter fotballpresidentens advokat, Jon Wessel-Aas, overfor Dagbladet.

Fotballpresidenten saksøker Kagge forlag, redaktør Tuva Ørbeck Sørheim og forfatter Knut Høibraathen for henholdsvis 200 000, 20 000 og 20 000 kroner, i tillegg til saksomkostningene.

Forsøk på å forlikes har ikke ført fram.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer