Fotballprinsessen

Norges Fotballforbunds årvisse sommerlige markering mot vold og rasisme - turneringen Fargerik Fotball - ble sparket i gang av kronprinsesse Mette-Marit på Oslo-klubben Bjørndal IFs bane i dag.

23 fotballklubber er i år med som arrangører av fotballturneringen, og ved fjorårets kamper deltok rekordhøye 5.800 barn.

- Dette er veldig flotte arrangementer, og de trekker utrolig mye flott ungdom som jeg er veldig imponert over. Det gjør meg glad, sa en opplagt og sportslig kledd kronprinsesse til NTB etter avspark.

Inkluderende idrett

- Fotball en inkluderende idrett. Den er åpen for alle og ingen skal stenges ute. Vi skal arbeide frem de viktige holdningene. Dette er sentrale verdier for arbeidet vårt, sier fotballpresident Sondre Kåfjord.

Før avspark var kronprinsessen tilskuer til en del av de av de tiltak som Bjørndal IF står i spissen for i kampen mot vold og rasisme. Hun stortrivdes tilsynelatende med det hun så og hørte av taler, dans og rapping. Og sønnen Marius ble på strak arm tilbudt medlemskap i Bjørndal IF.

En lattermild kronprinsesse sa etterpå «at det får vi se på!»

Så var det ut på banen fulgt av idrettslagets formann Lars Trælvik, og kort etter var den første sentring foretatt under årets Fargerike Fotball.

Unik turnering

I sin hilsningstale til kronprinsesse Mette-Marit og de mange frammøtte pekte Trælvik på at det er lenge siden det var kongelige på Bjørndal, men de har vært observert når det har gått Kongeveien i strøket. Derfor var det en stor glede å hilse kronprinsesse Mette-Marit velkommen.

Bjørndal IF er 10 år i år, og har et vidt spekter av aktiviteter for barn og unge - særlig ski, skøyter og fotball fra tidlig på morgen til sent på kvelden. Kjernen i virksomheten er aktivitetshuset, som foreningen håper snart kan bli flyttet og bli forent med klubbhuset.

Trælvik trakk fram idrettslaget som en positiv faktor i lokalmiljøet, og mener at Fargerik Fotball er en unik turnering som skaper en hyggelig og positiv ramme for mennesker i alle aldre.

Kronprinsesse Mette-<wbr>Marit sparket i gang Norges Fotballforbunds markering mot vold og rasisme, fotballturneringen Fargerik Fotball.
Det var en opplagt prinsesse som dukket opp under turneringen i dag.
Mette-<wbr>Marit ble underholdt med blant annet dans av ungdommer