Fotballproffer tapte millioner

Ronny Johansen satset tre millioner på fond.

Fotballspillerne Ronny Johnsen og Jan Derek Sørensen og flere av Norges rikeste familier har tapt over 25 millioner på hedgefond-satsing.

Alle investorene har tapt penger på Storebrands hedgefond-satsing, etter at selskapet lokket med en årlig avkastning på tjue prosent, skriver Dagens Næringsliv.

Også tidligere England-proff Gunnar Halle er blant investorene sammen med alpinguttas sjef, Atle Skårdal. De to har spyttet inn 1 million kroner hver, det samme som Jan Derek Sørensen. Ronny Johnsen har satset 3 millioner kroner.

- Avkastningen har ikke vært som vi regnet med den skulle være, bekrefter rådgiver Knut Eikre Larsen for flere fotballproffer som har plassert sine millionformuer i Summit Uno. Larsen er selv ansatt i Storebrand Bank og styreformann i Finansbanken Formuesforvaltning.

I tillegg til fotballproffene, investerte en rekke av Norges rikeste familier, med etternavn som Holta og Ulstein, 110 millioner kroner i to hedgefond i begynnelsen av 2002. Nå er det igjen verdier for 85 millioner kroner etter svak avkastning, valutatap og høye gebyrer.

Hedgefond kan investere i aksjer, opsjoner, valuta, råvarer og rentepapirer.

(NTB)

PENGETAP:</B> Både Jan Derek Sørensen og Ronny Johnsen spyttet inn millioner i hedgefond.