<strong>DØDE:</strong> Jamain Stephens døde i går av komplikasjoner som følge av Covid-19. Han var collegespiller i amerikansk fotball, og var sønn av tidligere NFL-stjerne. Foto: Jeff Helsel / California University Sports Information
DØDE: Jamain Stephens døde i går av komplikasjoner som følge av Covid-19. Han var collegespiller i amerikansk fotball, og var sønn av tidligere NFL-stjerne. Foto: Jeff Helsel / California University Sports Information Vis mer

Fotballprofil (20) døde av corona

Jamain Stephens, en 20 år gammel collegespiller i amerikansk fotball, er død.

Publisert

Stephens spilte på California University of Pennsylvania og døde etter å ha fått «komplikasjoner som følge av coronaviruset», ifølge regionavisen Pittsburgh Post-Gazette.

Nyheten er gjengitt i New York Post og USA Today.

Gutten fra Pittsburgh ville ha fylt 21 år den 21. september.

Faren hans, selv kalt Jamain Stephens, spilte fem sesonger i NFL på midten av 90-tallet og tidlig 2000-tall, for klubbene Pittsburgh Steelers og Cincinnati Bengals.

<strong>I SORG:</strong> Slik så kondolansen fra Stephens klubb og universitet, California University, ut. Faksimile: Cal U / Twitter
I SORG: Slik så kondolansen fra Stephens klubb og universitet, California University, ut. Faksimile: Cal U / Twitter Vis mer

- Jamain var en fantastisk student som hadde et smil om munnen hver gang du så ham. Hans personlighet smittet, og han hadde en positiv innvirkning på alle han møtte, uttaler sportsdirektør Karen Hjerpe ved California University, ifølge New York Post og USA Today.

Det er uklart hvordan han fikk sykdommen, heter det i nyheten fra Pittsburgh Post-Gazette.

Central Catholic High School i Pittsburgh, hvor Stephens spilte inntil 2017, bekreftet i en uttalelse som ble lagt ut tirsdag at dødsårsaken hans var relatert til komplikasjoner i forbindelse med at han fikk Covid-19.

Stephens var en del av skolens suksessfylte lag som vant flere mesterskap.

- Enten du var førsteårsstudent eller senior, visste du hvem han var, sier hans trener der, Terry Totten, til Post-Gazette.

Kondolanser

Forsvarsspilleren skal ha spilt 32 kamper over tre sesonger for California University. I tillegg gjorde han det bra som masterstudent i bedriftsøkonomi ved universitetet.

Seriemesterskapet i denne delen av collegefotballen i USA ble avbrutt som følge av corona-pandemien i august. Collegefotball er gigantisk i USA, og omfattet med stor interesse. Enkelte lag trekker over 100 000 tilskuere. Collegefotball er inngangsporten for spillere som drømmer om det profesjonelle NFL-sirkuset.

NCAA, det amerikanske collegefotballforbundet, kondolerte i går på Twitter, ifølge CBS.

- Vi slutter oss til California Universitys sorg over tapet av Jamain Stephens. Våre tanker går til hans familie, venner og lagkamerater i denne tunge tida, uttrykker forbundet.

SATT UT: Frisbeegolf er i vinden om dagen, men det er ikke alltid ting går som det skal. Video: Jomezpro Vis mer

- Mest ekte

En av Stephens tidligere lagkamerater, Damar Hamlin, uttrykker sin sorg slik på Twitter, i følge Pittsburgh Post-Gazette:

- Kom tilbake fra trening og hørte de verste nyhetene. Knust hjerte. Den mest ekte og omsorgsfulle sjelen på denne planeten. Du rørte så mange med kjærlighet og latter. Du vil bli inderlig savnet. Kjære alle brødre, dere som fremdeles er her: Fortsett å ta dette viruset på alvor.

Jamain Stephens etterlater seg en far, mor og to søsken.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer