TILTALT: Den tidligere fotballspilleren må møte i Oslo tingrett i neste uke. Foto: Berit Roald / NTB scanpix
TILTALT: Den tidligere fotballspilleren må møte i Oslo tingrett i neste uke. Foto: Berit Roald / NTB scanpixVis mer

Fotballprofil tiltalt for narkotika, bråk på byen og bedrageri

Må møte i Oslo tingrett før jul.

En tidligere fotballspiller i Eliteserien må møte i Oslo tingrett for påstått brudd på flere forhold.

Ifølge tiltalebeslutningen oppbevarte han narkotiske stoffer, deriblant kokain, ved to tilfeller - og han kjørte bil ulovlig. Han skal også ha havnet i bråk med dørvakter på et utested på Oslo vest.

Den tidligere toppspilleren i 20-åra må møte i Oslo tingrett i neste uke.

De groveste tilfellene i tiltalen gjelder omfattende bedrageri mot teleselskapet Telia - til en samlet verdi av 508 975 kroner - og grovt heleri på 366 900 kroner. Dette er penger politiet mener stammer fra en eller flere kriminelle handlinger, ifølge Nettavisen, som først omtalte saken.

Toppklubb

Mannen det gjelder har spilt i en toppklubb. Han ble betegnet som et stort talent. Blant annet var det interesse fra klubber i store ligaer i Europa.

Men karrieren tok ikke den retningen mange hadde håpet og trodd. Ifølge tiltalebeslutningen ble eksspilleren stoppet i Waldemar Thranes gate i Oslo i november 2014. I bilen oppbevarte han angivelig hundre tabletter som inneholdt det narkotiske virkestoffet diazepam og 0,75 gram kokain.

Videre skal han ha oppbevart ett gram kokain i Grønlandsleiret i Oslo i januar 2016.

Bråk

Tidligere på natta havnet han i bråk på et utested på Oslo vest, ifølge tiltalen. Det heter at han fikk beskjed om å forlate utestedet etter å ha danset på bordet. Til en eller flere dørvakter skal han ha sagt: «Jeg skal gruse deg, bare vent og se hva som skjer.»

Politiet ble tilkalt. Mannen skal fortsatt ha vært aggressiv ved å sparke i celledøra på politibilen, slik at bilen ristet.

- Jeg ønsker ikke å kommentere denne saken, sier mannens forsvarer, Petter Sogstad Grannes, til Nettavisen.