Fotballryktene: Både van Gaal og Mourinho i United?

Dette er dagens ryktebørs.

(FourFourTwo/Dagbladet): Premier League-sesongen er over, og de mest ivrige av oss har regnet fram til at det blir snaut 85 dager med lidelse før sirkuset starter opp igjen i august. Men denne sommeren er forhåpentligvis fullstappet med spennende overganger, som kan gjøre ventetida litt lettere.

Managertrioen Jürgen Klopp, Antonio Conte og Pep Guardiola vil alle sette sitt preg på klubbene Liverpool, Chelsea og Manchester City.

Og hva skjer i Manchester United? Vil Louis van Gaal få fortsette i jobben? Eller blir det et gjensyn med José Mourinho?

Ryktebørs:
The Sun skrev i går at Manchester United er ute etter å gi Louis van Gaal en rolle som direktør i klubben, og at José Mourinho skal ta over plassen hans i managerstolen. Avisa hevder at van Gaal og fotballkunnskapene hans fortsatt er viktig for administrerende direktør Ed Woodward. Sky Sports skriver på sin side at det ikke stemmer. Kilder tett på klubben sier til Sky at van Gaal ikke får noen ny rolle i klubben om han må gi seg som manager.

Liverpool-fansen har delte meninger om keeper Simon Mignolet, og nå kan det se ut til at sisteskansen får konkurranse på Anfield. The Guardian melder at Merseyside-klubben er veldig nære å signere Loris Karius (22) fra Jürgen Klopps tidligere klubb Mainz. Keeperen har den siste uka vært linket til Liverpool, og tiden vil vise om Karius er mannen som vil tette hullene i forsvaret til de røde.

Chelsea skal være ute etter å hente en verdensklassespiss i sommer. En av kandidatene på lista til nyervervelsen Conte skal være Juventus-spiller Alvaro Morata (23), skriver The Telegraph. Juventus skal være overbevist om at de vil miste spanjolen til Real Madrid, som får lov til å hente spilleren tilbake med en utkjøpsklausul på 25 millioner pund (rundt 300 millioner norske kroner). Deretter kan de selge ham for en enda høyere sum.

Samme avis melder at Romelu Lukaku (23) kan få et gjensyn med Stamford Bridge, men det spekuleres på om London-klubben i så fall må ut med rundt 65 millioner pund (rundt 800 millioner norske kroner). Det er ikke akkurat småtteri, selv i en fotballverden der summene til tider er astronomiske.

Arsenal er i ferd med å sikre seg Borussia Mönchengladbach-spiller Granit Xhaka (23), skal vi tro The Sun. Midtbanespilleren har vært sterkt linket til The Emirates, og ifølge den nære vennen og journalisten Artan Muhaxhiri er mannen fra Kosovo så godt som klar. Xhaka er verdsatt til 34 millioner pund (rundt 415 millioner norske kroner) av sin tyske klubb.

West Ham har ambisjoner om å bli en stor klubb på sikt, og nå kan de prøve å hente Leicester-spiss Jamie Vardy (29). Det er Daily Mirror som skriver at London-laget er i ferd med å komme med et ambisiøst bud på spilleren, som bare ble slått av Harry Kane på toppscorerlista i Premier League.

  Andre rykter:
• Everton vil ha keeper Pierluigi Gollini (Daily Mail).

• WBA planlegger sjokkbud på West Hams Enner Valencia (The Telegraph).

• Liverpool er ute etter Leicesters Ben Chilwell (Daily Mirror).

• Tottenham lukter på Palermos Franco Vazquez (Daily Mirror).

• Jürgen Klopp vil bytte Mario Balotelli med Fiorentinas Josip Illcic (Daily Star).

• Southampton vil ha Anderlecht-stjerne Dennis Praet (The Sun).

* Dagbladet og FourFourTwo vil følge overgangsmarkedet Premier League-klubbene opererer i tett de neste månedene. De største overgangene i de andre store ligaene vil også bli omtalt. Følg med for de siste oppdateringene på db.no.

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram