Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Fotballskandalen kan ramme landslaget

Lippi dratt inn i saken.

(Dagbladet.no:) Fotballskandalen som nå rulles opp i Italia, ser bare ut til å bli større.

Stadig blir flere og flere sentrale aktører trukket inn i saken. Sistemann nå er landslagssjef Marcello Lippi, som i går dukket opp i granskingen.

- Lippi er skikkelig presset av de opplysningene som har kommet fram, sier en kilde til Sportbladet.

- Finnes bevis

Avisa skriver at dette i verste fall kan føre til at Lippi må gå av. I dag er det bare 29 dager til VM i Tyskland starter.

I tillegg er keeper Gianluigi Buffon og forsvarsspiller Fabio Cannavaro mistenkt for å ha satsen millioner på kamper i den italienske ligaen.

- Det finnes bevis mot Buffon. Han kommer nok ikke til å spille i VM, får Sportbladet opplyst fra en kilde.

Ville påvirke Lippi

I HARDT VÆR: Italias landslagssjef Marcello Lippi, her under en trening på Nadderud i fjor sommer, er dratt inn i fotballskandalen som ryster Italia. Foto: EIRIK H. URKE
I HARDT VÆR: Italias landslagssjef Marcello Lippi, her under en trening på Nadderud i fjor sommer, er dratt inn i fotballskandalen som ryster Italia. Foto: EIRIK H. URKE Vis mer

Begge risikerer utestengelser, som også kan innebære at de ikke får være med i VM.

Det er to telefonavlyttinger fra høsten 2004 som har dratt Lippi inn i skandalen.

Før en landskamp ringte daværende fotballpresident Franco Carraro til Juventus-direktør Luciano Moggi. Han spurte Moggi om han kunne påvirke Lippi slik at Francesco Totti spilte en landskamp. Årsaken var at dette ville øke interessen fra tv-selskapene.

I den andre samtalen ringte Moggi til Lipp, fordi han ønsket at Juventus-spilleren Fabio Cannavaro ikke skulle spille mot Hviterussland. Forsvarsspilleren starter overraskende nok på benken.

Fotballskandalen kan ramme landslaget
RISIKERER UTESTENGELSE: Fabio Cannavaro og Gianluigi Buffon skal ha spilt penger på italienske ligakamper.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling