FØLGER PAPPA: Her er David Beckham med sønnen Cruz på en basketballkamp. Foto: Kevin Reece/London Ent/NTB Scanpix
FØLGER PAPPA: Her er David Beckham med sønnen Cruz på en basketballkamp. Foto: Kevin Reece/London Ent/NTB ScanpixVis mer

Fotballsønner: De har alle en berømt pappa som har etterlatt store sko å fylle

Her er 13 av dem.

(FourFourTwo): Det å ha en far som spilte profesjonell fotball må jo være til hjelp for at du skal lykkes selv, ikke sant? Greg Lea har tatt en titt på noen av familiene som har «fotballgenet».

Her er 13 berømte fotballsønner som kan ha en stor framtid foran seg:

1. Christian Maldini

FØLGER PAPPA: Luka Zahovic. Foto: REUTERS/Srdjan Zivulovic/NTB Scanpix
FØLGER PAPPA: Luka Zahovic. Foto: REUTERS/Srdjan Zivulovic/NTB Scanpix Vis mer

Da Paolo Maldini la opp etter 24 sesonger i AC Milan i 2009, ble draktnummer 3 fredet til ære for ham. Trøya vil aldri bli brukt igjen med mindre en av Maldinis sønner får spille i klubben. Det er eldstesønnen Christian som har de beste forutsetningene for å følge i faren og bestefarens fotspor. Det var Cesare Maldini som var den første i familien som skapte seg et navn hos «Rossoneri».

2. Luka Zahovic

Født i Portugal, spiller i Nederland og representerer Slovenia på U21. Zahovic kan få en liknende karriere som pappa Zatko som tjente til livets opphold i Serbia, Portugal, Hellas, Spania og Slovenia i løpet av glansdagene. Etter noen lovende sesonger med Maribor ble Luka hentet til Heerenveen forrige sommer, for rundt 8,4 millioner norske kroner.

FØLGER PAPPA: Niall Keown. Foto: NTB Scanpix
FØLGER PAPPA: Niall Keown. Foto: NTB Scanpix Vis mer

3. Oan Djorkaeff

Youri Djorkaeff var selv sønn av en fotballspiller. Faren Jean representerte Lyon, Marseille, PSG, og Paris FC mellom 1958 og 1974 og fikk 48 landskamper på CV-en. Youris karriere var enda mer imponerende med 82 landskamper og opphold i Inter, PSG og Monaco. Oan har forlenget familiedynastiet, og det er ventet at Evians 19 år gamle midtbanespiller vil representere Frankrike i framtida.

4. Niall Keown

FØLGER PAPPA: Ianis Hagi (t.h.). Foto: NTB Scanpix
FØLGER PAPPA: Ianis Hagi (t.h.). Foto: NTB Scanpix Vis mer

Som sin far Martin spiller midtstopperen for klubben Reading. 21-åringen har fått spille to kamper på førstelaget som innbytter, men har vært en del av Royals B-lag i 2015/16-sesongen, samtidig som han fikk sin debut for Irlands U21-lag tidligere i år. Han signerte en treårskontrakt med Reading i fjor sommer, og ser ut til å være en del av Championship-klubbens framtidsplaner.

5. Ianis Hagi

17-åringen har fått 36 kamper for Viitorul Constanta i den rumenske toppdivisjonen, og landets folk håper han kan gjøre det samme som sin far Gheorghe - spille for landet sitt. Han har allerede notert seg for to scoringer for Romania U19, og han vil ha gjort det utrolig bra dersom han klarer å oppnå det samme som sin far.

FØLGER PAPPA: George Newell. Foto: Paul Currie/BPI/REX/Shutterstock/NTB Scanpix
FØLGER PAPPA: George Newell. Foto: Paul Currie/BPI/REX/Shutterstock/NTB Scanpix Vis mer

6. Tom Rosenthal

Den tidligere Liverpool-, Tottenham- og Watford-spissen Ronnie Rosenthal fikk 60 kamper for Israel, men sønnen Tom ser ut til å representere Belgia - landet hvor mora ble født. Tenåringen, som kom til QPR fra Zulte Waregem i fjor, har spilt elleve kamper for Red Devils U19.

7. George Newell

FØLGER PAPPA: Schalkes Leroy Sané. Foto: AP Photo/Martin Meissner/NTB Scanpix
FØLGER PAPPA: Schalkes Leroy Sané. Foto: AP Photo/Martin Meissner/NTB Scanpix Vis mer

Denne sesongen vil Bolton fort glemme, men nedrykk til League One kan iallfall gi unggutter som Newell sjansen neste sesong. Avkommet etter den tidligere Everton-spissen Mike dro til Bolton Wanderers da kontrakten med Merseyside-laget gikk ut juni 2015 og ble fast på U21-laget i 2015/16-sesongen.

8. Leroy Sané

I motsetning til mange navn på denne lista trenger ikke Sané noen stor introduksjon. Schalke-spissen var en av de mest framtredende unge spillerne i Bundesliga forrige sesong, og noterte seg for sju ligamål og seks målgivende pasninger på 31 kamper. Pappa Souleyman var også i Tyskland i løpet av sin karriere, hvor klubber som Freiburg, Nürnberg og Wattenschield fikk bruk for senegaleserens tjenester i 1980- og 1990-åra.

FØLGER PAPPA: Enzo Zidane. Foto: AP Photo/dp/Frederic Scheidemann/NTB Scanpix
FØLGER PAPPA: Enzo Zidane. Foto: AP Photo/dp/Frederic Scheidemann/NTB Scanpix Vis mer

9. Rivaldinho

Du trenger ikke være et geni for å finne ut hvem som var faren til Rivaldinho. 21-åringen vil nok aldri være i nærheten av å kopiere den tidligere Barcelona- og Brasil-spilleren Rivaldo, som blant annet vant Champions League, Copa America og VM i løpet av karrieren. Sønnen har likevel gått sin egen karrierevei, selv om oppholdet i portugisiske Boavista ikke gikk etter planen. Far og sønn scoret også i samme kamp i fjor. Begge kom på scoringslista da Mogi Mirim tapte 3-1 mot Macae juli 2015.

10. Cruz Beckham

FØLGER PAPPA: Giovanni Simeone. Foto: AP Photo/Matilde Campodonico/NTB Scanpix
FØLGER PAPPA: Giovanni Simeone. Foto: AP Photo/Matilde Campodonico/NTB Scanpix Vis mer

David Beckhams 11 år gamle Cruz har fortsatt en lang vei å gå dersom han skal følge i fotsporene til sin far, men den yngste sønnen har gitt seg selv en sjanse etter å ha blitt snappet opp av Arsenals ungdomsakademi. Cruz, som ble født i Madrid da David spilte for los Blancos, er det spanske ordet for engelske «cross». Det passer fint med tanke på farens evne til å slå presise baller fra kanten.

11. Enzo Zidane

Zinedine er ikke den eneste i Zidane-familien som jobber i Real Madrid. Enzo Fernandez, som tok moras etternavn, har vært i klubben i 12 år nå og spiller for øyeblikket på reservelaget Castilla. Han har blitt oppkalt etter den tidligere River Plate-playmakeren Enzo Francescoli, og 21-åringen er en offensiv midtbanespiller som håper å få muligheten på førstelaget i nær framtid. I mellomtida spiller Zidanes tre andre sønner - Luca, Theo og Elyaz - i forskjellige ungdomslag i Real Madrid.

FØLGER PAPPA: Jordan Lukaku. Foto: AFP PHOTO / PASCAL PAVANI / NTB Scanpix
FØLGER PAPPA: Jordan Lukaku. Foto: AFP PHOTO / PASCAL PAVANI / NTB Scanpix Vis mer

12. Giovanni Simeone

Samtidig som pappa Diego hadde en veldig god sesong som manager i Atlético Madrid, har sønnen Giovanni også imponert på andre siden av Atlanteren. Banfield-spissen, på lån fra River Plate, scoret sju mål på 18 kamper forrige sesong og har scoret fem ganger denne sesongen. Gio var også toppscorer i det søramerikanske ungdomsmesterskapet og har spilt 12 kamper for Argentina U20.

13. Jordan Lukaku

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram

Romelu er ikke den eneste Lukaku som spiller i europeisk fotball, det samme gjør broren. Venstrebacken Jordan spiller for øyeblikket i Oostende. Pappa Roger spilte 20 kamper for det belgiske laget i 1998/99-sesongen før han la opp da Jordan, som har spilt to kamper for Belgia, gikk mot sin femte bursdag.