Fotballspiller (17) ligger i koma etter å ha fått ballen i hodet

- Det er en av mine verste opplevelser noensinne, sier treneren.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Sindre Munkvold (17) fra Hammerfest Fotballklubb ligger til behandling ved UNN (Universitetssykehuset Nord-Norge) i Tromsø, skriver klubben i en pressemelding.

Det var i en juniorkamp mellom Hammerfest og Øksfjord lørdag at uhellet fant sted.

Mandag morgen er tilstanden til 17-åringen fortsatt alvorlig, men stabil.

- Sindre forfulgte et tilbakespill, og var kanskje tre til fem meter unna da keeperen klarerte. Ballen traff ham like under halsen, sier trener i HFK, Jan Steinar Paulsen, til Dagbladet.

Sindre har nå pådratt seg en hodeskade og en hevelse i halsen.

- Jeg har vært i fotballen i 40 år, og har aldri sett maken, legger Paulsen til.

Falt bevisstløs om Situasjonen ble umiddelbart oppfattet som alvorlig, og han fikk akutt behandling på stedet før ambulansehelikopter ankom.

- Spilleren falt bevisstløs med en gang, og dommeren skjønte umiddelbart at noe var galt. Heldigvis var det helsepersonell tilstede, og de kom styrtende til. Dommertrioen visste hva de skulle gjøre og var til stor hjelp. I tillegg var det en ambulanse stasjonert like ved, sier Paulsen.

Kampen ble umiddelbart avlyst, og etter å ha sett en av lagkameratene sine bli sendt til Tromsø i luftambulsen tok de andre Hammerfest-spillerne fatt på fire timer lange bussturen tilbake.

- Det er en lang tur i utganspunktet, men situasjonen gjorde at den var ekstra lang og traurig. Men det har ingenting å si, vi håper bare Sindre blir bra igjen. Vi hadde kontakt med våre folk og ble oppdatert underveis.

- Det er en av mine verste opplevelser noensinne. Det var veldig ekkelt, sier Paulsen.

I koma Universitetssykehuset Nord Norge (UNN) opplyste til Dagbladet søndag kveld at situasjonen er alvorlig, men stabil. Den skal ikke være livstruende, og han ligger til behandling ved operasjons- og intensiv-klinikken.

Situasjonen hans skal ikke ha endret seg over natta, ifølge pressevakt ved UNN, Marit Einejord.

De vil ikke si noe om om spilleren er i koma eller ikke, men Hammerfest FK skriver på klubbens hjemmeside at Sondre ble lagt i kunstig koma etter at han ble hentet med helikopteret i Øksfjord.

Situasjonen krever fortsatt at Sindre ikke utsettes for store anstrengelser, slik at sykehuspersonalet avventer oppvekkingsprosessen, skriver klubben på sine hjemmesider.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer