Fotballspiller betalte ikke bot på 146 kroner - klubben rykket ned

- Det er en skam.

RYKKET NED ETTER POENGTREKK: Thurrock FC må ta den tunge veien ned en divisjon etter at laget ble trukket tre poeng. Bildet er fra hjemmebanen til et annet lag i lavere divisjoner i England. Foto: AP Photo/Dave Thompson/NTB Scanpix
RYKKET NED ETTER POENGTREKK: Thurrock FC må ta den tunge veien ned en divisjon etter at laget ble trukket tre poeng. Bildet er fra hjemmebanen til et annet lag i lavere divisjoner i England. Foto: AP Photo/Dave Thompson/NTB ScanpixVis mer

(Dagbladet): Samtidig som pengene sitter løst i Premier League er det ikke mange fotballklubber i de laveste divisjonene i England som har mye midler til rådighet. Det er flere klubber i lave divisjoner som ikke har maktet å betale ned gjeld, selv om summene i profesjonell målestokk er som vekslepenger å regne.

Lille Thurrock FC holder til i Essex-området utenfor London, og spiller i Isthmian Premier Division. Ligaen er en regional fotballiga i England som dekker London og Sørøst-England, og er bedre kjent under navnet Ryman League fordi ligaens offisielle tittelsponsor heter Ryman.

Nylig ble Thurrock fratrukket tre poeng i ligaen, noe som samtidig førte til at de må ta den tunge veien ned en divisjon. Om ikke poengfratrekket er vondt nok, så er iallefall bakgrunnen for avgjørelsen det. Klubben skal nemlig ha brukt en spiller som skyldte 16 pund (146 norske kroner) til en tidligere klubb.

Utestengt Joel Barnett var nemlig teknisk sett utestengt fra å spille i ligaen ettersom han tidligere har spilt for en klubb som hadde ubetalte bøter liggende. Bøtene ble fordelt på de aktuelle spillerne i troppen, og summen Joel Barnett måtte ut med var derfor på 16 pund.

Klubben han tidligere spilte for gikk senere konkurs, og Joel Barnett skulle fått beskjed om at han ikke fikk spille for en ny klubb før han betalte bota. Problemet er bare at han aldri fikk vite om det.

- Joel skulle fortalt oss om bota, men han visste ikke om det fordi han var i fengsel, sier Thurrock-eier Tommy South ifølge BBC Essex.

Thurrock reddet egentlig plassen med ett fattig poeng, men beskjeden om at laget var blitt trukket tre poeng kom nesten en måned senere.

Vil selge klubben - Det er en skam. Det skjedde for 11 måneder siden og FA og Ryman League har fortalt oss at vi skulle ha undersøkt saken på deres hjemmesider og slikt, men vi fulgte prosedyren og undersøkte vårt lokale fotballforbund, sier South.

Om laget nå skulle rykke ned vil de tape flere hundre pund i sponsorpenger. Hele episoden skal ha vært så tung å bære for eieren, at han nå har planer om å selge Thurrock uavhengig hva som skjer videre i saken.

Men klubben har ikke gitt opp kampen om å få fornyet kontrakt likevel. Nå har de planer om å ta saken videre til European Court of Arbitration for Sport, som avgjør slike tvistemål i sporten, i sveitsiske Lausanne.