Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Fotballspiller døde på trening

27-årige Kjartan Ellingsen fra Klepp falt livløs om under oppvarmingen til Orre ILs fotballtrening på Jæren mandag kveld.

STAVANGER (Dagbladet.no): Han mottok en pasning da lagkameraten så at han plutselig segnet om. Han var rammet av hjertestans, og døde på Stavanger Universitetssykehus seinere samme kveld.

-Dette er tragisk, og en veldig spesiell hendelse for et så lite samfunn som Orre, der alle kjenner alle, sier sportslig leder Bjarne Lodden i Orre IL til Stavanger Aftenblad.

Ellingsen var fast spiller på Orres A-lag. Treningen kom i gang klokka 20, og bare minutter etterpå skjedde ulykken.

Ledelsen i Orre IL roser i dag lagets trener Stig Rune Elvedal for innsatsen for å berge livet til fotballspilleren.

- Han gjorde en kjempejobb, og ga hjerte- og lungeredning helt til ambulansen kom til med hjertestarter, sier en rørt Bjarne Lodden til lokalavisa.

Spillere og ledere samles

Luftambulansen var på plass etter få minutter og fløy pasienten til sykehuset i Stavanger.

Etter ulykken samlet spillere og ledere seg i Orrehallen for å snakke ut om det som hadde skjedd.

Også i kveld skal spillere og idrettsledere i Orre møtes for å samtale om den tragiske ulykken.

Orre IL er et lite idrettslag i Klepp kommune. Klubben har ikke gått til innkjøp av egen hjertestarter.

Etter flere tilfeller med hjertestopp blant idrettsutøvere, har flere og flere lag og klubber anskaffet seg hjertestarter.

Det har vist seg at et slikt apparat er svært effektivt for å redde liv ved hjertestans. Hjertestarteren er enkel å bruke, og er en rimelig livsforsikring.

- Bør hjertescreenes

Ifølge legene Erlend Haugstad og Erik Ekker Solberg, som har gransket dødsfall i idretten, har 23 unge idrettsutøvere mellom 15 og 35 år mistet livet som følge av hjertestans.

Det skjedde i periden 1990 til 1997, framgår det av en artikkel i Tidsskrift for Den norske lægeforening.

-Det er ingen grunn til å tro at tallet har sunket siden. Det bør tas en debatt om å innføre en obligatorisk hjertescreening av ungøe utøvere, sa Haugstad til VG i 2004.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling