Fotballspiller dømt til fengsel etter skrekktakling: «Offerets tær berørte kneet»

- Det er den verste taklingen jeg har sett i min tid som dommer. 

(Dagbladet): En walisisk fotballspiller er ifølge Daily Mail dømt til 12 måneders fengsel etter det som beskrives som en grusom hevntakling.

Den stygge hendelsen, som har fått bred medieomtale i Storbritannia, skjedde i en kamp på nivå tre i Wales mellom Cefn Albion FC og AFC Brynford i oktober i fjor.

26-åringen, som nå er kjent skyldig i legemsbeskadigelse, skal ha taklet motstanderen så brutalt at «tærne til offeret berørte kneet», skriver flere medier.

Altså at foten ble stående ut i en helt unaturlig posisjon.

Hevder det bare var en stygg ulykke

Spilleren fikk naturligvis marsjordre etter hendelsen som skjedde drøye 30 minutter ut i kampen.

Ifølge offeret skal motspilleren ha blitt sint etter en situasjon tidligere i kampen.

- Jeg så plutselig at han kom løpende. Jeg prøvde å hoppe til siden, men han traff meg med knottene midt på leggen. Alt jeg husker er at beinet mitt dinglet fram og tilbake før det traff bakken, sa han i retten, ifølge Daily Mail.

26-åringen hevder på sin side at bare var en stygg ulykke.

- Jeg ga bare litt ekstra i taklingen og merket at beinet hans brakk. Jeg reiste meg opp og hørte han skrike, forklarte han.

Fotballdommeren har ikke sett lignende

Dommeren, som dømte fotballkampen, forklarte seg også i retten. Han var tydelig på at spilleren som taklet ikke var i nærheten av ballen.

- Det er den styggeste taklingen jeg har sett i min tid som dommer. Det var egentlig ikke en takling: Det var et kraftig spark. Han forsøkte ikke å ta ballen, sa dommeren.

I forrige uke konkluderte en enstemmig jury med at det hele ble gjort med overlegg, og spilleren må nå belage seg på ett år i fengsel.

Ifølge offerets advokat har spilleren som ble taklet slitt med mareritt siden angrepet for 10 måneder siden. Han måtte også gjennom flere omfattende operasjoner.