Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Fotballspiller fikk 500 000 for å bli utvist

Fikset kamp for å slette spillegjeld. Samtidig kommer rapporter om kokainbruk i Premier League.

(Dagbladet.no): Fotballspilleren hadde over 500 000 kroner i gjeld hos et spilleselskap - og da de tilbød ham å slette gjelda mot at han fikset en fotballkamp, slo han til.

Spilleren, som har erfaring fra Premier League, skulle sørge for å bli utvist, samtidig som han ba tre lagkamerater om å pådra seg gule kort, skriver The Independent.

- Full av skam og anger

Som sagt, så gjort. Laget hans tapte kampen, som gikk av stabelen et av de to siste åra, og spilleselskapet tjente sikkert en god slump med penger.

Synderen har seinere latt seg behandle for spilleavhengighet, og han skal være «full av skam og anger» over det han har gjort.

Eksperter på spilleavhengighet sier til The Independent at denne episoden bare er toppen av et isfjell av fotballspillere som har latt gamblingen gå over styr.

Historien kom fram under et seminar om spilleavhengighet på klinikken Sporting Chance i Hampshire. De bekrefter opplysningene, men vil ikke gå i detalj om spilleren.

- Det spiller ærlig talt ingen rolle om det var en Premiership- eller Conference League-spiller. Hendelsen viser at avhengighet av alle typer kan få en person til å gjøre alvorlige ting, til og med begå sjølmord, sier klinikkens daglige leder, Peter Kay.

RØDT, SOM PLANLAGT: En toppfotballspiller i England aksepterte 500 000 kroner i slettet gjeld som betaling for å la seg vise ut av en kamp. Illustrasjonsfoto: SCANPIX
RØDT, SOM PLANLAGT: En toppfotballspiller i England aksepterte 500 000 kroner i slettet gjeld som betaling for å la seg vise ut av en kamp. Illustrasjonsfoto: SCANPIX Vis mer

- Som en epidemi

Blant annet skal en spiller i en lavere divisjon nylig ha forsøkt å ta sitt eget liv på grunn av en spillegjeld på knappe 380 000 kroner.

Andre kilder forteller at enkeltspillere i Premier League kjemper mot kokainavhengighet uten at klubbene deres er klar over det, og kokainmisbruket er gjerne nært knyttet til spilleavhengighet.

Kay beskriver gamblingen som en «epidemi» som sprer seg i fotballmiljøene, og på hans klinikk var over 30 fotballspillere innom for behandling, bare i 2006.

I en undersøkelse som ble utført i 2000, svarte mer en to tredjedeler av de profesjonelle engelske fotballspillerne at de tipper på fotball, til tross for at dette da var forbudt (reglene er nå myket opp).

Fem av spillerne innrømte tilbud om å fikse kamper, men alle hevdet at de takket nei.

image: Fotballspiller fikk 500 000 for å bli utvist
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media