OVERFALT: Chesterfield-spiller Ian Evatt ble overfalt på fotballbanen da jublende fans fra motstanderlaget tok seg inn på banen. Foto: Action Images / Lee Smith
OVERFALT: Chesterfield-spiller Ian Evatt ble overfalt på fotballbanen da jublende fans fra motstanderlaget tok seg inn på banen. Foto: Action Images / Lee SmithVis mer

Fotballspiller overfalt da jublende fans stormet banen

- En skam.

(Dagbladet): Chesterfield gikk på et sviende 4-0 sammenlagt mot Preston i semifinalen i play-offen i engelsk League One. Da det hele var over stormet Preston-supporterne banen i gledesrus. Det gikk hardt utover Chesterfield-kaptein Ian Evatt.

Evatt, som tidligere har spilt for blant annet Blackpool (Preston-rival) og QPR, hevder han regelrett ble angrepet i alt kaoset.


- Alle vet at jeg er en tidligere Blackpool-spiller. Etter at dommeren blåste av kampen, invaderte Preston-fansen banen. Et par hundre, minst, samlet seg rundt meg og ropte og spyttet. Jeg ble slått og sparket et par ganger, sier Evatt ifølge The Guardian.

33-åringen anmeldte dette til politiet, og Sky Sports sendte over opptak av to menn som skal ha slått. Nå ber han om endringer.

- For å være ærlig, er det skuffende. Hvor lenge får dette fortsette før det skjer noe alvorlig? Det er for enkelt for supporterne å ta seg inn på banen. Noe må gjøres. Jo lenger dette får pågå, jo mer sannsynlig er det at det kommer til å skje noe alvorlig, sier Evatt.

Mandag opplyste politiet at de har arrestert en mann i forbindelse med hendelsene.

OVERFALT: Ian Evett. Foto: Action Images / Lee Smith
OVERFALT: Ian Evett. Foto: Action Images / Lee Smith Vis mer

«En mistenkt 20 år gammel mann fra Preston ble i dag tidlig arrestert, og er i varetekt. Politiet fortsetter å etterforske det angivelige overfallet på Chesterfield-spiller Ian Evatt,» heter det i en pressemelding.