TRENGER LUFT Danmarks landslagssjef mener fotballstjerner ikke får fred fra folk. Her feirer John Terry en Chelsea-scoring tirsdag. Foto: REUTERS/Nigel Roddis
TRENGER LUFT Danmarks landslagssjef mener fotballstjerner ikke får fred fra folk. Her feirer John Terry en Chelsea-scoring tirsdag. Foto: REUTERS/Nigel RoddisVis mer

- Fotballspillere blir jaget

Danmark-sjef om Terry, øl og disko.

||| (Dagbladet): I går sa Harry Redknapp sitt om John Terry-saken, Spurs-manageren mener fotballspillere må gi seg som proffer dersom de ikke forstår at de er rollemodeller.

Danmarks landslagssjef Morten Olsen har også meninger om utroskaps-historien som ryster det engelske landslaget, avsløringen om at Terry skal ha hatt et forhold til Wayne Bridges eks-samboer Vanessa Perroncel.

Olsen mener generelt det er spillerne som trenger beskyttelse, mot offenligheten.

- Som kaptein og landslagsspiller skal man til en viss grad være et forbilde. Men vi lever i en verden hvor den type mennesker blir jaget, alle har i dag en mobiltelefon. Hvis det skjer noe som kan være interessant, så blir det tatt et bilde, sier Olsen til den danske avisa B.T.

Blir forstyrret ute
Danmark-treneren mener fotballstjernene blir tvunget til å holde seg inne, og bruker ordet «jaget» en gang til.

- De må være sånn at disse sportsfolkene må kunne leve utenfor sitt eget hjem, uten å bli forstyrret, men det kan de ikke. Så kan man spørre seg om hvor grensen går. Det er en balanse, de er landslagsspillere og rollemodeller. På den annen side er de private mennesker, som må få leve, sier Olsen til den danske avisa.

KNIPS: Morten Olsen skulle ønske fotballspillere slapp å drikke øl på sitt eget kjøkken. Foto: AFP/Pornchai KITTIWONGSAKUL
KNIPS: Morten Olsen skulle ønske fotballspillere slapp å drikke øl på sitt eget kjøkken. Foto: AFP/Pornchai KITTIWONGSAKUL Vis mer

Han mener at en fotballstjerne må kunne få gå ut som alle andre, og trekker fram eksempler fra sitt eget landslag.

Han har fått inntrykk av at folk vil slåss med Leon Andreassen når han går på diskotek, og mener det blir brukt mot Arsenal-spiss Nicklas Bendner dersom han bestiller fire øl - uansett om han ikke selv drikker alle.

- Skal de drikke øl hjemme på sitt eget kjøkken, kan vi ærlig talt forlange det av våre unge mennsker? Jeg tror ikke det.

Intern beslutning
Landslagssjefen tar ikke stilling til om Terry skal miste kapteinsbåndet på grunn av sin skandale. Han synes en kaptein må vise moral, samtidig som han må få lov til å puste og gjøre feil.

- Man kan ikke generalisere en Terry-sak. Noen ganger er det innlysende, alle kan se det, at noe er feil. Men beslutningen må gjøres internt på laget, sier Danmark-sjefen.

England-sjef Fabio Capello tar muligens i morgen en avgjørelse om Terry kan fortsette som kaptein. I England rapporteres det at 29-åringen ikke akter å trekke seg.

I mellomtida skryter U21-sjef Stuart Pearce voldsomt av Chelsea-stjernen.

- Dette må avgjøres av landslagssjefen, uansett hva som skjer. Det jeg kan si er at John Terry er en fantastisk kaptein, når det dreier seg om fotball både på og utenfor banen.

Heksejakt
Pearce er ikke glad i avsløringene rundt Terrys privatliv.

- Jeg setter ikke pris på heksejakt på folk, men jeg er redd for at slikt skjer i landet vårt i disse dager. Til slutt handler dette om John, hans familie og de som er innblandet, sier venstreback-legenden til Sky Sports.

HENTER ØL: Olsen frykter Nicklas Bendtner blir avfotografert og sladret om dersom han bestiller øl ute på bar. Foto: REUTERS/Arben Celi
HENTER ØL: Olsen frykter Nicklas Bendtner blir avfotografert og sladret om dersom han bestiller øl ute på bar. Foto: REUTERS/Arben Celi Vis mer
FANTASTISK KAPTEIN: John Terry får en strålende attest fra U21-landslagssjef Stuart Pearce. Foto: EPA/LINDSEY PARNABY
FANTASTISK KAPTEIN: John Terry får en strålende attest fra U21-landslagssjef Stuart Pearce. Foto: EPA/LINDSEY PARNABY Vis mer