Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Fotballspillere er avskum

Tidligere styreformann i Tottenham langer ut mot ballsparkerne.

(Dagbladet.no): Tottenhams tidligere styreformann Sir Alan Sugar er av det frittalende slaget. Og nå har Sugar, som fortsatt eier en stor aksjepost i londonklubben, tatt bladet fra munnen og sagt sin hjertens mening om fotballspillere.

- Fotballspillere er avskum, reint avskum. De vet ikke hva ærlighet og lojalitet betyr. De er det største avskummet som går på denne planeten, og hvis de ikke var fotballspillere ville de fleste av dem sitte i fengsel, sier Sugar til Sunday Telegraph.

De siste åra har engelsk fotball blitt hjemsøkt av en serie skandaler. Seksuelle overgrep, voldtektsanklager, gambling, dop og alkoholproblemer, er alle stygge pletter som har satt seg på ryktet til engelske ballsparkere.

- Dolker deg i ryggen

Den siste kontroversen Sugar var i som styreformann i Tottenham var forøvrig Sol Campbells overgang til erkefienden Arsenal.

Campbell lovet da lenge å skrive under en ny kontrakt med Tottenham, men endte opp med å gå grats til hatklubben Arsenal - etter å ha startet som lærling i klubben ni år tidligere.

- Ikke tro på et ord som kommer ut av munnene deres. Stol aldri på en fotballspiller. Hvis de ikke får det som de vil, dolker de deg i ryggen.

- Alt de er interessert i er sitt eget ego. Og hvor mye penger de har i lomma, slår Sugar fast.

- SPESIELL FYR: Henning Berg mener Alan Sugar er en spesiell fyr som bør ties ihjel. Foto: Reuters
- SPESIELL FYR: Henning Berg mener Alan Sugar er en spesiell fyr som bør ties ihjel. Foto: Reuters Vis mer

- Ti ham ihjel

Henning Berg spilte i engelsk fotball i over ti år. Den tidligere norske forsvarskjempen med 100 landskamper mener Sugars uttalelser faller på sin egen urimelighet.

- Når en person som ikke er kjent for å være blant de mest ærlige selv sier dette, så er det ikke noe poeng å kommentere i det hele tatt. Det blir bare for dumt, sier Henning Berg til Dagbladet.no.

Berg er godt kjent med Sugars stadige utspill i media, men mener nå det snart bør være nok.

- Han er en veldig spesiell fyr. Sånne typer burde ikke få oppmerksomhet. Man burde rett og slett ikke skrive om det, sier Berg.

Sugar har også fått mye motbør i England. Blant annet har Tottenham gått ut og presisert at dette ikke er klubbens syn på fotballspillere.

Øyvind Leonhardsen, som spilte i Tottenham fra 1999 til 2002, ønsket ikke å kommentere Sugars uttalelser.

KONTROVERSIELL: Alan Sugar skjeller ut fotballspillere.