Fotballspillere får feriepenger

Fra neste år skal også profesjonelle fotballspillere i norske klubber opparbeide feriepenger. Nye standardkontrakter i norsk fotball vil sikre spillernes rett til feriepenger og feriedager, på lik linje med resten av arbeidslivet, skriver Asker og Bærums Budstikke.

Norges Fotballforbund nedsatte for en stund siden et utvalg som har formulert et utkast til nye standardkontrakter.

- Vi har jobbet en god stund med denne saken, og vi er fornøyd med at retten til feriepenger blir slått fast. Slik er det jo også ellers i arbeidslivet, sier Petter Belsvik, leder av spillerforeningen i norsk fotball.

Boye Skistad, leder av Serieforeningen av 1972, er kjent med at en rekke klubber opererer med feriepenger som en del av den månedlige lønnsutbetalingen til spillere med kontrakt. Det blir det trolig slutt på fra og med neste sesong.

- Det er bare rett og rimelig at vi får lovfestet retten til lønn i ferien i våre kontrakter. At det ikke har skjedd tidligere skyldes den rivende utviklingen vi har hatt, og at proffotballen er relativt ny her hjemme, sier Skistad.

Ifølge Boye Skistad frykter enkelte klubbledere konsekvenser som tilsier at lønnsbudsjettet må oppjusteres med drøyt 10 prosent.

Forslaget til nye standardkontrakter ligger til siste behandling i lovkomiteen i Norges Fotballforbund.

(NTB)