Fotballspillere fikk horebesøk

Fire israeliske spillere som fikk besøk av kjærester og prostituerte før en landskamp, kan bli utestengt fra laget på livstid

En undersøkelseskomite nedsatt av det israelske fotballforbundet la fram innstillingen i dag. Og de går inn for å nekte de fire spill med flagget på brystet igjen, melder AP.

Israel tapte den avgjørende EM-kvalifiseringskampen 5-0 13. november, og en avis hevdet i etterkant at spillerhotellet var fullt av prostituerte kvelden før matchen.

Komiteen hyrte to etterforskningsbyråer og fikk langt på vei bekreftet påstandene. Men det skal ikke ha skjedd kvelden før kampen, og det var ikke første gang spillerne kjøpte seksuelle tjenester.

Respektable jenter

Detektivene fant også ut at noen av jentene som ble observert var spillernes kjærester, og ikke prostituerte.

- De var respektable jenter, men ikke en del av spillernes familie, skriver komiteen i rapporten.

Men etterforskerne slo også fast at det virkelig var prostituerte på landslagets rom.

- Spillerne som var med de luksusprostituerte er ikke skikket til å spille i landets farger, skriver komiteen, som likevel også vil utestenge spillere som fikk kjærestebesøk.

Forsvarer spillerne

En talsmann for landslagspillerne forsvarer horebesøkene med at de aldri fikk beskjed om det var ulovlig.

- Vi leide prostituerte også før landskampen mot Østerrike i Tel Aviv, men ingen klagde fordi vi vant 5-0, sier talsmannen.

Avispåstander om at spillerne også brukte narkotika ble tibakevist. Blodprøver viste at ingen hadde brukt stoff, men at to drakk alkohol. Også disse risikerer utestengelse.

Der er foreløpig ikke klart om det israelske fotballforbundet velger å følge anbefalingen fra undersøkelseskomiteen.