Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Fotballspilleren betalte julemåltid for hundrevis av hjemløse

- Steven er en veldig spesiell ung mann.

 OPPTATT AV VELDEDIGHET:  Steven Naismith donerer nok en gang penger til et av Glasgows suppekjøkken denne jula. I fjor ga han bort billetter til Evertons hjemmekamper. Foto: NTB Scanpix
OPPTATT AV VELDEDIGHET: Steven Naismith donerer nok en gang penger til et av Glasgows suppekjøkken denne jula. I fjor ga han bort billetter til Evertons hjemmekamper. Foto: NTB Scanpix Vis mer

(Dagbladet): Skotske Steven Naismith (29) er ikke bare kjent for sine ferdigheter på fotballbanen. Denne uka meldte The Independent at Everton-spilleren nok en gang har viet noe av formuen sin til et veldedig formål. 

Også i år donerer fotballspilleren penger til suppekjøkkenet «Loaves and Fishes», slik at hundrevis av hjemløse mennesker i Glasgow kan få seg et godt julemåltid. 

Dette er det femte året den skotske landslagsspilleren støtter den veldedige organisasjonen. Til The Independent forteller Naismith at den årlige donasjonen har blitt en juletradisjon. 

- Dette er noe jeg ser fram til hvert år. Det er starten på jula for meg. Det er fantastisk å komme hit og slå av en prat med flotte mennesker. De forteller det som det er - noen sier at jeg er en god fotballspiller, andre mener det stikk motsatte, og jeg er bare glad jeg kan hjelpe, forteller Naismith til den britiske avisa

De siste tre åra har han også gjort det samme for Liverpool's Whitechapel Centre. 

- Steven er en veldig spesiell ung mann. Det at han fortsetter å støtte Loaves and Fishes, i tillegg til å gjøre det samme for the Whitechapel Centre i Liverpool, sier mye om hva slags person han er, sier Denis Curran, styreformann i den veldedige organisasjonen Loaves and Fishes til The Independent. 

Kjøpte billetter til Everton-kamper Dette er ikke det eneste veldedige bidraget Everton-spilleren er kjent for. I fjor donerte også skotten bort billetter til Evertons hjemmekamper. Fotballopplevelsen skulle gå til noen av Liverpool-områdets mange arbeidsledige. 

- Jeg kom fra Ayrshire vest i Skottland og tilbragte store deler av livet mitt i Glasgow - en by som til tider har lidd under høy arbeidsledighet. Liverpool har en liknende bakgrunn. Jeg vet at det er mange, som uten å være skyld i det selv, er arbeidsledige også her. De jobber hardt for å få seg arbeid, og kanskje har de ikke råd til billetter, sa Naismith til The Guardian da han kom fra Rangers i 2012. 

- Dette er en liten gest som kan hjelpe de som befinner seg i en slik situasjon, slik at også de kan få gleden av å komme på en av våre hjemmekamper. Det vil forhåpentligvis kunne glede mange mennesker, uttalte han da.

Naismith er også ambassadør for Skottlands dysleksiforening, og har startet et prosjekt i Glasgow som skal hjelpe skadde eks-militære med å komme ut i arbeidslivet.

- Hver dag føler jeg meg veldig takknemlig for at min jobb som fotballspiller har gitt meg muligheten til å hjelpe samfunnet på en måte, sa Everton-proffen i fjor. 

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media