Andrew Brennan åpen om legningen

Fotballspilleren hylles: - Jeg er homofil

Andrew Brennan sto fram som homofil etter mange år med usikkerhet. Samtidig rammer en stygg sak rugbymiljøet i Australia.

ÅPEN: Andrew Brennan er den første fotballspilleren i Australia som står fram som homofil. Foto: Instagram / Andrew Brennan
ÅPEN: Andrew Brennan er den første fotballspilleren i Australia som står fram som homofil. Foto: Instagram / Andrew Brennan Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Homoseksualitet er akseptert i store deler av samfunnet, men i fotballen står det fremdeles igjen som et tabu. I verdens største idrett er det bare en håndfull mannlige spillere som har stått fram som homofil, og det blir verdensomspennende nyheter hver gang det skjer.

Den siste som har kommet ut av skapet er den australske fotballspilleren, Andrew Brennan. Han la tirsdag ut et innlegg på sin Instagram-profil og ble den første fotballspilleren i sitt land til å være åpen om legningen sin.

- Det har tatt meg mange år for å bli komfortabel med å si dette: Jeg er homofil, innleder han.

- Bra gjort, kompis

Brennan spilte tidligere på øverste nivå i Australia for Newcastle Jets, men spiller nå i lavere divisjoner for Green Gully.

26-åringen har også skrevet et essay på Den australske spillerforeningens hjemmesider, hvor han forteller om følelsene han nå sitter igjen med.

- Det føles utrolig å fortelle det, det føles fantastisk. Og merkelig nok føles det ikke som en stor greie. I 2019 burde det heller ikke være det, skriver Brennan.

Etter at han fortalte sin historie har han blitt hyllet og mottatt støtte fra nær og fjern. Også andre fotballspillere har uttrykt støtte:

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer