Fotballstadion i Hannover evakuert foran landskamp

Tyskland-Nederland avlyst.

AVLYST: Privatlandskampen mellom Tyskland og Nederland er avlyst. Foto: PETER STEFFEN/DPA
AVLYST: Privatlandskampen mellom Tyskland og Nederland er avlyst. Foto: PETER STEFFEN/DPAVis mer

(Dagbladet): Politiet i Hannover, der Tyskland og Nederland i kveld møtes til privatlandskamp, melder at den er avlyst. Det melder NTB.

Ifølge NTB skal det ha kommet konkrete opplysninger om en bombe på HDI Arena i Hannover. Deutsche Welle melder om at politiet har funnet en bombe i en bil kamuflert som en ambulanse utenfor stadionen.

POLITIET PÅ PLASS: I Hannover. Foto: PHILIPP VON DITFURTH/DPA
POLITIET PÅ PLASS: I Hannover. Foto: PHILIPP VON DITFURTH/DPA Vis mer

AP melder at det ble funnet en mistenkelig koffert på arenaen. Det er talsperson for politiet, Stephanie Weiss, som opplyser dette. Den nederlandske avisa De Telegraaf skriver at politiet skal ha undersøkt stadion med hunder.

Forbundskansler Angela Merkel skal ha vært ventet å se kampen fra tribunen. 49 000 tilskuere var ventet til kveldens kamp.

SØKER GJENNOM TRIBUNENE: På HDI Arena i Hannover. Foto: JULIAN STRATENSCHULTE/DPA
SØKER GJENNOM TRIBUNENE: På HDI Arena i Hannover. Foto: JULIAN STRATENSCHULTE/DPA Vis mer

- Tilskuerne som allerede var inne ble bedt om å forlate arenaen stille og rolig, skriver Bild.

EVAKUERT: HDI Arena i Hannover. Foto: PHILIPP VON DITFURTH/DPA
EVAKUERT: HDI Arena i Hannover. Foto: PHILIPP VON DITFURTH/DPA Vis mer

I tillegg melder kanalen DW Sport på Twitter at togene på vei bort fra stadion er stoppet, og at tilskuerne ble bedt om å fortsette til fots.

Bild-journalist Timm Detering har lagt ut en video på Twitter, hvor vi kan høre at speaker annonserer at kampen er avlyst.

Det var fredag kveld Paris ble utsatt for terrorangrep på flere forskjellige steder i byen. Tre bomber skal ha gått av utenfor Stade de France, der Frankrike og Tyskland møttes til vennskapskamp. Tyskerne måtte da overnatte på stadion.

129 personer ble drept og et hundretall ble skadet i terrorangrepet i Frankrike.

Det tyske fotballforbundet melder på Twitter at de tyske fotballspillerne er evakuert bort og er under politibeskyttelse.

Få minutter etter at HDI Arena ble evakuert, kommer beskjeden om at en konsertarena i Hannover også har blitt evakuert av sikkerhetshensyn. Følg utviklingen i vårt livestudio.