Fotballstadion raste sammen

20 døde mennesker er hentet ut fra ruinene etter at taket raste sammen på en stadion med 25.000 mennesker i Iran.

Ulykken skjedde på Mottaqi stadion, i byen Sari - 250 kilometer nordøst for hovedstaden Teheran.

20 døde skal være hentet ut av stadion, melder NTB. Flere av dem skal ha mistet livet i kaoset som oppsto etter at taket raste sammen. Flere fotballfans havnet i slåsskamp med politiet, og en gassledning begynte å brenne.

Tidligere i kveld meldte den lokale journalisten Shirzad Bozogmehr til CNN at minst 15 mennesker hadde mistet livet. Samtidig meldte Irans TV at ingen hadde mistet livet.

Journalisten hadde selv snakket med vitner til ulykken og opplyste at dødstallene trolig var høyere enn 15.

- Både spillere og tilskuere opplyser at over 25.000 mennesker var presset inn på stadion, som er bygget for inntil 15.000 tilskuere, sier Bozogmehr til CNN.

Flere tilskuere skal klatret opp i et midlertidig stilas, og den lokale journalisten sier til CNN at dette kan være årsaken til ulykken. Stilaset kollapset, og ramlet over tilskuerne som sto under stilaset.

Fans i slåsskamp med opprørspoliti

En av spillerne på Irans mest populære fotballag Persepolis, Ali Ansarian, sa på telefon til nyhetsbyrået AP, at han er sperret inne i garderoben. Han opplyste at det var flere branner inne på banen.

- Det er så mye folk utenfor at vi har ingen mulighet til å åpne døra til garderoben. Gjennom et lite vindu kan seg se at fotballfans slåss med politiet, sa Anserian.

Han opplyste til nyhetsbyrået AP at han hadde sett minst 30 døde mennesker inne på stadion.

Iransk TV viste bilder at fotballtilhangere som var i slåsskamp med opprørspolitiet inne på banen. En av veggene inne på stadion hadde kollapset totalt.

Overfylt sykehus

Også det iranske nyhetsbyrået Islamic Republic News Agency meldte at flere personer hadde omkommet, og at flere hundre var skadd.

De rapporterte at det lokale sykehuset i byen Sari, nordøst i Iran, er overfylt av skadde.

En ansatt ved sykehuset meldte at skadde lå både i korridorene og utenfor sykehuset. Han opplyste også at mange var kritisk skadd.

Deler av taket raste sammen under andre omgang av kampen på Mottaqi stadion. Iransk fjernsyn viste kampen direkte, og kuttet sendingen umiddelbart etter ulykken.

For en måned siden ble 43 tilskuere trampet ihjel på en fotballstadion i Johannesburg. Årsaken var at de hadde sluppet inn flere titusen flere tilskuere enn det var plass til.

Dagbladet.no (Dagbladet.no)

KOLLAPSET: TV-bildene fra Iran viser at deler av stadion har rast sammen.
- HAR SETT 30 DØDE: Den iranske fotballspilleren Mohammad Ali Ansarian (t.v.) sier han har sett minst 30 døde tilskuere inne på stadion. Her er han i slåsskamp med Mohmmad Navazi etter en kamp i Teherean 29. desember i fjor. Kampen endte med at seks spillere ble arrestert av politiet.