Fotballstjerna død

Var ikon i Skottland og ble 36 år gammel. - Vi er knust.

DØD: Marius Zaliukas. Foto: NTB
DØD: Marius Zaliukas. Foto: NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Fotballforbundet i Litauen bekrefter at Marius Zaliukas har gått bort, bare 36 år gammel.

Han var midtstopper og spilte 25 landskamper for Litauen. Men aller best huskes han for det han gjorde for skotske Hearts - og i Skottland er reaksjonene sterke.

Zaliukas spilte 150 kamper for Hearts fra 2007 til 2013, og var kaptein da laget vant den skotske cupen i 2012. Sånn skaffet han seg ikonstatus i klubben.

- Alle i Hearts er knust over nyheten om at vinneren av den skotske cupen, kaptein Marius Zaliukas, har gått bort, skriver klubben på Twitter.

Det er foreløpig uklart hva Zaliukas døde av. Han var også innom Leeds og Rangers.

Hearts spilte mot Hibernian i den skotske cupen lørdag og vant 2-1. BBC skriver at Hearts-trener Robbie Neilson spilte sammen med Zaliukas i klubben. Han fikk nyheten om bortgangen bare ett minutt før lørdagens semifinale.

- Det passet fint at vi slo erkerivalen Hibernian i den skotske cupen i dag, sier han.

- Når du tenker på Marius, så husker du først og fremst da han løftet pokalen som kaptein i 5-1-seieren over Hibernian (etter den skotske cupfinalen i 2012). Forhåpentligvis vil seieren gi familien trøst i den vanskelige tida. Han var en stor del av klubben.

Fotballekspert og tidligere lagkamerat Neil McCann sier:

- Jeg er sjokkert. Kondolerer til familien.

Og:

- Han var en veldig fin fyr. Jeg kan ikke si nok fine ting om ham. Han var også en veldig god fotballspiller.

Også hans andre klubb i Skottland, Rangers, uttrykker medfølelse:

- Rangers er sjokkert og trist over å høre om dødsfallet til tidligere spiller Marius Zaliukas. Han ble bare 36 år gammel. Tankene til direktørene, staben og spillerne til Rangers er hos familien til Marius i denne triste og vanskelige tida.

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer