Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Fotballstjerna trues med «grusom tortur med barberblad» etter dommen

Grove skildringer.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Den tidligere Sunderland-spilleren Adam Johnson (28) ble dømt til seks års fengsel for seksuelle handlinger med ei 15 år gammel jente.

Johnson ble funnet skyldig i «seksuell berøring», men frikjent for et annet av tiltalepunktene. Spilleren har tidligere innrømmet å ha kommet med tilnærminger (såkalt «grooming») mot jenta, og innrømmet også en seksuell handling.

Ifølge Daily Mirror har Johnson grunn til å frykte tilværelsen bak murene.

- Den største tabben han kan gjøre er å være på Nonce-fløyen (slangord for sexforbryter) ett sekund lenger enn han må, sier en innsatt som omtales som «Charles» ifølge Mirror.

Johnson ble fraktet til Armley-fengslet i Leeds for sin første natt bak murene.

Vold Ifølge britiske aviser vil han mest trolig ende opp i HMP Frankland - som omtales som et av Englands mest fryktede fengsler. Der sitter blant annet de beryktede drapsmennene Levi Bellfield og Ian Huntley.

«Charles» forteller at sexforbrytere kan oppleve grusom tortur med barberblad utført av andre innsatte.

- De kan holde ham nede, for så å kutte ham opp i ansiktet og penisen. Deretter kan én stikke et barberblad opp i rumpa hans, sier «Charles».

Adam Johnson ble pågrepet av politiet i mars i fjor og ble dømt i retten i forrige uke.

Sparket Den tidligere engelske landslagsspilleren fikk i februar sparken i Premier League-klubben Sunderland, etter at han sa seg skyldig i ett av fire punkter i tiltalen.

Offeret - som altså var under seksuell lavalder - blir i retten beskrevet som en svoren Sunderland-supporter som hadde Adam Johnson som favorittspiller. I retten kom det fram at deres første møte var i en park i januar 2015 - og at Johnson hadde gitt bort en signert trøye. De to skal først ha etablert kontakt via nettstedet Facebook.

Adam Johnson ble omtalt som et av de største talentene i sin årgang i England. Han spilte 8 kamper på U19-landslaget. 19 kamper på U21-landslaget og 12 A-landskamper for England.

FRAKTES BORT:  Adam Johnson ble fraktet bort fra rettssalen i dette kjøretøyet. Foto: XPOSUREPHOTOS.COM
FRAKTES BORT: Adam Johnson ble fraktet bort fra rettssalen i dette kjøretøyet. Foto: XPOSUREPHOTOS.COM Vis mer
Hele Norges coronakart