Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

West Broms Jay Rodriguez anklaget for rasisme

Fotballstjerne benekter rasisme: - Vil bevise min uskyld

WBA-spissen Jay Rodriguez benekter at han har oppført seg rasistisk. Han vil gjøre alt for renvaske seg etter at Englands fotballforbund (FA) åpnet sak mot ham.

RISIKERER UTESTENGELSE: Gaetan Bong (i forgrunnen) anklager Jay Rodriguez (i bakgrunnen) for rasisme. Foto: Philip Oldham / BPI / REX / Shutterstock / NTB Scanpix
RISIKERER UTESTENGELSE: Gaetan Bong (i forgrunnen) anklager Jay Rodriguez (i bakgrunnen) for rasisme. Foto: Philip Oldham / BPI / REX / Shutterstock / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Rodriguez risikerer å bli utestengt i en tid der West Bromwich kjemper en febrilsk kamp om å unngå nedrykk fra Premier League. Han godtar ikke anklagene som er rettet mot ham.

- Jeg er helt nedtrykt og sliter med å forstå situasjonen jeg har havnet i. Jeg benekter 100 prosent de falske anklagene, og jeg vil lytte til juridiske råd for å bevise min uskyld, skriver Rodriguez på Twitter.

FA bekreftet torsdag at forbundet har innledet disiplinærsak mot WBA-spilleren. 28-åringen er beskyldt for å ha kommet med rasistiske kommentarer overfor Brighton-forsvareren Gaëtan Bong under West Bromwichs 2-0-seier forrige måned. I tillegg holdt han seg til nesen og viftet med den andre hånden.

Bong reagerte med sinne og varslet rett etterpå kamplederen om det han mente var upassende oppførsel av Rodriguez. Etter kampen fortalte kameruneren om sin opplevelse av episoden i et TV-intervju. Samtidig ba ham FA om å ta tak i saken.

Rodriguez har fått frist til å svare på anklagene innen 16. februar. Han får støtte fra sin egen klubb.

- Vi gir fortsatt Jay Rodriguez vår fulle støtte etter at FA åpnet sak mot ham, står det i en pressemelding fra WBA.

NTB

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!