Fotballstjerne etterforskes for rasisme

Italiensk politi har satt igang etterforskning mot Lazios forsvarsstjerne Sinisa Mihajlovic. Jugoslaven risikerer inntil tre års fengsel dersom han blir funnet skyldig i anklagene om rasisme mot Arsenals Patrick Vieira. Les også andre fotballnyheter!

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Det var etter Champions League kampen mellom Arsenal og Lazio i oktober Mihajlovic innrømmet å ha slengt rasistiske meldinger til Vieira. Jugoslaven har senere offentlig beklaget sin oppførsel, men det ser ikke ut til å være nok for påtalemyndighetene.

Ifølge den italienske avisa Corriere della Sera har politiet nå startet etterforskning av en serie anklager mot Mihajlovic, der rasistiske beskyldinger skal stå i sentrum. Strafferammen i Italia for slike forseelser er inntil tre års fengsel.

Etterforskning av Mihajlovic henger trolig sammen med de mange tilfellene av rasisme og vold på italienske fotballstadioner denne sesongen. Blant annet har flere klubber mottatt bøter fra UEFA, som følge av tilhengernes oppførsel.

Villas spissjakt over

Aston Villa kjøper trolig den columbianske landslagsspissen Juan Pablo Angel for 126 millioner kroner. Bare arbeidstillatelse og den obligatorisek legesjekken gjenstår før Angel er klar for Premier League.

Fowler ikke til salgs

Ifølge engelsk presse har Liverpool avslått nok et bud fra Chelsea på Robbie Fowler. Budet skal være i størrelsesorden tolv millioner pund (159 millioner kroner).

Cole tilbys superkontrakt

Sky Sport melder i dag at Manchester United skal være villige til å tilby sine største stjerner opp mot 1,05 millioner kroner i uka for å skrive nye kontraker. Førstemann ut i lønnsforhandlinger er Andy Cole, mens også David Beckham, Jaap Stam og Dwight Yorke står på lista over spillere United ønsker å binde til klubben.

Camara slakter Houllier

Titi Camara raser mot Liverpool-manager Gerrard Houllier etter at han i går ble solgt til West Ham for 21 millioner kroner. - Det var utelukkende personlige motiver bak beslutningen om ikke å la meg spille. Jeg hadde en krangel med han, men jeg var absolutt ikke den første. Også Rigobert (Song) ble frosset ut, hevder Camara.

Middlesbrough må betale Branca

Brasilianske Marco Branca har vunnet et søksmål mot sin tidligere klubb Middlesbrough. FIFA har bestemt at Borough ikke handlet rett da de annulerte kontrakten med brasilianeren, og må nå betale seks månedslønner i bot. Dersom boten ikke betales innen fristens utløp 9. januar, risikerer klubben ytterligere bøter, poengtap eller verdensomspennende forbud mot kjøp av spillere som straff.

UNDER ETTERFORSKNING: Italiensk politi har satt igang etterforskning mot Lazios forsvarsstjerne Sinisa Mihajlovic, som beskyldes for rasisme.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer