Fotballstjerne sexdømt

BERLIN (Dagbladet): En 26 år gammel norsk kvinne har tilgitt den egyptiske landslagskapteinen og Bundesliga-stjernen Hany Ramzy (32) etter at han rev bh-en av henne på en restaurant i Kaiserslautern i fjor sommer. Tilgivelsen har reddet Ramzys fotballkarriere.

- Jeg beklager i full offentlighet overfor kvinnen, sa en flau og ulykkelig Ramzy. Og kvinnen aksepterte unnskyldningen.

- Ramzy har fått straff nok med den betingede dommen og publisiteten om saken, konkluderte kvinnen via sin advokat Rolf Lechner. Advokaten bekrefter saken overfor Dagbladet.

Bot og prøvetid

I går besluttet ledelsen i FC Kaiserslautern, som er en av toppklubbene i tysk Bundesliga, å oppheve suspensjonen av Ramzy i den verste utenomsportslige skandalen som har rammet tysk fotball på lang tid.

Før denne vendingen i saken hadde klubbledelsen suspendert Ramzy på ubestemt tid og var innstilt på å kvitte seg med ham så fort som mulig.

- Saken er så alvorlig at Ramzy ikke skal slippe unna selv om offeret har gitt ham sin tilgivelse, sier Kaiserslauterns styreformann Jürgen Friedrich.

Friedrich varsler at Kaiserslautern vil idømme Ramzy en saftig pengebot som han må betale til et ennå ikke avgjort veldedig formål.

Byretten i Kaiserslautern dømte Ramzy 14. februar til en betinget fengselsstraff på åtte måneder med to års prøvetid for å ha overfalt og sextrakassert kvinnen på restauranten i Kaiserslautern 21. august i fjor.

- Selv om kvinnen er medlem av klubben og ivrig Kaiserslautern-fan, kjente hun Ramzy bare flyktig. Uten noen foranledning marsjerte han bort til bordet der kvinnen satt og kastet seg over henne. Hany Ramzy tvang seg til å kysse henne, han rev av henne bh-en og befølte brystene hennes, forteller advokat Rolf Lechner.

Advokaten er ikke i tvil om at Ramzy, som var tydelig beruset, hadde til hensikt å voldta kvinnen.

På bryllupsreise

Den norske kvinnen har bodd og arbeidet i Kaiser-slautern de fem siste åra. Hun er i øyeblikket på bryllupsreise i Australia med sin tyske ektemann.

Advokat Lechner dementerer meldinger i tyske aviser om at kvinnen har flyktet fra Tyskland av frykt for Ramzy.

Advokaten vil ikke si hvor i Norge kvinnen kommer fra.

Sexoverfallet har vakt voldsom oppsikt i tyske medier de siste dagene. At Ramzy forsøkte å hemmeligholde straffesaken for sin arbeidsgiver, har ikke gjort saken mindre pinlig for ham.

Etter at han ble avslørt, tryglet stjernen med over 120 landskamper for Egypt om at han måtte få bli i Kaiserslautern. Det får han.

Allerede lørdag er han på plass i Bundesliga-oppgjøret mot Rostock. Også med konas tilgivelse.

- Hun har visst alt, sier Hany Ramzy.

SKANDALESPILLER: Kaiserslautern-stjernen og Egypts Hany Ramzyble truet med sparken etter overfall og sextrakassering av en norsk kvinne. Men nå får han bli.