DISKVALIFISERT: Mili Hernandez' (8) fotballlag ble diskvalifisert i en fotballturnering fordi de angivelig hadde en gutt på laget. Den gutten var Mili. Foto: WOWT NBC Omaha/Handout via REUTERS
DISKVALIFISERT: Mili Hernandez' (8) fotballlag ble diskvalifisert i en fotballturnering fordi de angivelig hadde en gutt på laget. Den gutten var Mili. Foto: WOWT NBC Omaha/Handout via REUTERSVis mer

Fotballstjernene raser: 8-årige Mili disket fra fotballturnering fordi hun «så ut som en gutt»

- Du må ALDRI la noen fortelle deg at du ikke er perfekt slik du er.

(Dagbladet): 8-årige Milagros «Mili» Hernandez spiller fotball for Azzurri Achurros i delstaten Nebraska i USA. Og hun er så god at hun spiller sammen med 11-åringene.

Laget gjorde det godt i en turnering i helga, men foran søndagens finale ble laget diskvalifisert, skriver Washington Post.

Grunnen: Noen hadde lagt inn en klage på at de hadde en gutt på laget. Klagen skal ha kommet etter en trykkfeil på et skjema, der Mili sto oppført som en gutt.

Ifølge klubbens president, Mo Farivari, ble hun registrert som jente. I tillegg spiller hun for et jentelag og er nettopp ei jente. Derfor trodde han at problemet enkelt kunne løses.

Rasende

Jentas far, Gerardo, sier han ble sjokkert over behandlingen hun fikk.

- Jeg var rasende. Vi har aldri hatt dette problemet før. Hun har spilt fotball så lenge, og i mange forskjellige turneringer. Jeg vil ikke ha problemer med noen, men det er ikke slik man behandler folk. Hvorfor sier de at jenta mi ser ut som en gutt? sier Gerardo Hernandez til Washington Post.

Hernandez skal ha tatt med seg jentas forsikringskort, som klart viser at hun er ei jente, til sekretariatet. De ga dem derimot beskjed om at beslutningen var tatt.

Mili reagerte med å bli oppløst i tårer.

- Jeg fortalte henne at folk gjør feil. Alle gjør feil. Men at hun bare måtte fortsette å spille fotball, forklarer faren.

Stjernene reagerer

Mili forteller til WOWT at hun liker å ha håret kort. Det er mest praktisk slik.

- Når håret mitt begynner å vokse, klipper jeg det kort, fordi jeg har alltid hatt det slik. Jeg likte ikke å ha langt hår. Bare fordi jeg ser ut som en gutt, betyr ikke det at jeg er en gutt. De har ingen grunn til å kaste ut hele laget, sier hun.

8-åringen får nå stor støtte av flere profiler i USA. Landslagsstjerne Abby Wambach er blant de som reagerer.

- Mili, du må ALDRI la noen fortelle deg at du ikke er perfekt slik du er. Jeg har vunnet mesterskap med kort hår, skriver fotballspilleren, som også har spilt inn en melding til jenta på Instagram:

- Du er en naturlig leder, lille venn, og jeg er så stolt av deg.

WNBA-profilen Layshia Clarendon uttrykker også sin støtte i en video på sosiale medier:

- Vi må bekjempe disse rigide uttrykkene og utvide synet på kjønn og måter å uttrykke kjønn på. Fortsett å være deg selv, sier hun.

Mia Hamm, som er regnet som en av verdens beste kvinnelige fotballspillere noensinne, inviterte Mili til en fotballturnering via Twitter: