(BAN)ANTIRASISME: Fra venstre markerer Sergio Agüero og Marta, Neymar og Hulk med familie sin støtte til Dani Alves som ble kastet banan etter på banen i går. Barcelona-backen tok en stor bit av bananen før han spilte videre som om ingenting hadde skjedd. Foto: Sergio Agüero, Neymar og Hulk via Twitter og Instagram
(BAN)ANTIRASISME: Fra venstre markerer Sergio Agüero og Marta, Neymar og Hulk med familie sin støtte til Dani Alves som ble kastet banan etter på banen i går. Barcelona-backen tok en stor bit av bananen før han spilte videre som om ingenting hadde skjedd. Foto: Sergio Agüero, Neymar og Hulk via Twitter og InstagramVis mer

Fotballstjernene spiser bananer mot rasisme

«Vi er alle aper.»

(Dagbladet): Barcelonas brasilianske sideback Dani Alves har høstet mye ros og støtte for hvordan han parerte en tåpelig rasistisk ytring i går.

Alves' reaksjon har utløst en ny trend på nettet i dag. Bildene av folk som spiser banan mot rasisme ligger klasevis på sosiale medier som Twitter og Instagram.

Både kjente og ukjente fjes deler bilder av seg selv der de spiser banan.

Alves' landsmann og lagkamerat Neymar har lagt ut et bilde av seg selv med en liten gutt på fanget. Neymar holder opp en skrelt banan, mens gutten klemmer en tøybanan.

- Vi er alle aper Neymar bruker hashtagen (emneknaggen) #weareallmonkeys - «Vi er alle aper» - på flere språk.

Andre som viser sin støtte til Alves er Manchester Citys argentinske stjerne Sergio Agüero sammen med brasilianske Marta og brasilianeren Hulk, som har opplevd rasisme blant egne fans i Zenit St. Petersburg.

Napolis belgiske landslagsmann Dries Mertens spiser banan via Twitter.

BANANSTØTTE: Brasils tidligere backstjerne Roberto Carlos (t.v.) og Napolis belgiske ving Dries Mertens er også med og markerer sin støtte. Foto: Roberto Carlos via Instagram og Dries Mertens via Twitter
BANANSTØTTE: Brasils tidligere backstjerne Roberto Carlos (t.v.) og Napolis belgiske ving Dries Mertens er også med og markerer sin støtte. Foto: Roberto Carlos via Instagram og Dries Mertens via Twitter Vis mer

- Fantastisk reaksjon av Alves. Respekt! skriver Mertens.

Den tidligere brasilianske storbacken Roberto Carlos poserer også med en banan på Instagram.

- Tilbakestående Det var da Alves skulle ta et hjørnespark under kampen mot Villarreal i går at noen kastet en banan inn på banen rett ved cornerfeltet. Alves gjorde ikke noe stort nummer ut av det, annet enn at han plukket opp frukten, skrellet den og spiste en god bit før han tok corneren.

- Jeg har vært i Spania i elleve år, og i elleve år har det vært det samme. Du må le av disse tilbakestående menneskene. Vi får ikke endret på det, så du må nesten ta det som en vits og le av dem, forklarte han etter kampen.

• Den spanske avisa AS melder i ettermiddag via sin engelsksprålige Twitter-profil at episoden er tatt med i dommerens rapport fra kampen.