West Brom-spillere i hardt vær

Fotballstjerner anklaget for taxi-tyveri i Barcelona

West Bromwich gjør disiplinære grep etter at fire av Premier League-klubbens spillere beskyldes for å ha stjålet en taxi under en treningsleir i Spania.

KRISETILSTAND: West Bromwich ligger helt sist på tabellen i Premier League. Her er manager Alan Pardew. Foto: Jason Cairnduff / Reuters / NTB Scanpix
KRISETILSTAND: West Bromwich ligger helt sist på tabellen i Premier League. Her er manager Alan Pardew. Foto: Jason Cairnduff / Reuters / NTB ScanpixVis mer

Det er iverksatt full etterforskning internt i WBA etter det klubben selv beskriver som en «hendelse». Under fredagens pressekonferanse bekreftet manager Alan Pardew at fire spillere tidligere i uken brøt lagets regler om ikke å være utendørs etter midnatt.

Disse spillerne er Jonny Evans, Gareth Barry, Jake Livermore og Boaz Myhill.

West Bromwich ønsker ikke å utdype episoden som fant sted i Barcelona, men nyhetsbyrået AP får opplyst fra katalansk politi at de fire involverte er anklaget for å ha stjålet en taxi torsdag morgen.

- Uakseptabelt

Ifølge BBC har katalansk politi fortalt at de fire WBA-spillerne ville ut en tur, men fant kjapt ut at mer eller mindre alt var stengt så sent på natten. De skal deretter ha tatt en taxi til en hurtigmatrestaurant. Da de forlot den rundt klokken 5.30, skal de ifølge en taxisjåfør ha stjålet bilen hans og kjørt tilbake til hotellet.

Pardew ville fredag verken bekrefte eller avkrefte den utrolige taxi-historien.

- Dette var ikke det vi ønsket oss. Vi dro dit (Barcelona) for å få et løft og være forberedt til sesonginnspurten, så dette er åpenbart ikke ideelt, sa Pardew.

- De brøt reglene, og det er uakseptabelt. Jeg er skuffet, men vi fikk likevel trent så mye som vi skulle. Mitt fokus er nå på vår neste kamp, la han til.

Identifiserte seg selv

West Bromwich har sendt ut en pressemelding der Jonny Evans, Gareth Barry, Jake Livermore og Boaz Myhill beklager deres oppførsel overfor medspillerne, hovedtreneren, klubben og fansen.

- Vi følte det var viktig å identifisere oss som spillerne som var involvert i en hendelse som skjedde under treningsleiren i Spania denne uken av respekt for våre lagkamerater, som kunne ha blitt mistenkeliggjort, sier spillerne via pressemeldingen.

Spillerne beklager å ha brutt portforbudet, men nevner ikke noe om taxi-anklagene i pressemeldingen.

West Bromwich ligger helt sist i Premier League. Pardews menn har kun vunnet én av sine 25 siste ligakamper. Det skiller sju poeng opp til Huddersfield på trygg grunn.

Midlands-laget tar lørdag imot Southampton i FA-cupens femte runde.

Dagbladet/NTB