Fotballstjerner får fengselsstraff for vold

De russiske fotballspillerne Pavel Mamajev og Alexander Kokorin ble onsdag dømt til fengselsstraffer for voldshendelser i fjor høst.

STRAFFET: Pavel Mamajev og Alexander Kokorin ble onsdag dømt for vold i fjor høst. Foto: REUTERS / Tatyana Makeyeva / NTB Scanpix
STRAFFET: Pavel Mamajev og Alexander Kokorin ble onsdag dømt for vold i fjor høst. Foto: REUTERS / Tatyana Makeyeva / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

De tidligere landslagsspillerne ble i fjor høst pågrepet etter slagsmål i et hotell og en kaffebar. Dette skjedde i løpet av en fuktig bytur, og flere mennesker ble skadd i tumultene. Blant annet ble en statlig tjenestemann slått med en stol. Sjåføren til en TV-kjendis ble også angrepet og skadd så alvorlig at han måtte legges inn på sykehus.

Mamajev ble dømt til fengsel i ett år og fem måneder, Kokorin til ett år og seks måneder. Til fratrekk i straffen kommer de sju månedene de har sittet bak murene i påvente av rettssaken. To andre tiltalte, deriblant Kokorins bror, ble også dømt til fengsel.

Mamajev er midtbanespiller i Krasnodar, Kokorin spiss i Zenit St. Petersburg.

Det er ikke første gang spillerne har vært i trøbbel. Russlands fotballforbund utestengte dem i juli 2016 etter at de ble filmet mens de festet på en nattklubb i Monaco rett etter at Russland ble slått ut av EM-sluttspillet i Frankrike.

Ingen av dem var med i fjorårets VM på hjemmebane. Kokorin var da ute med korsbåndskade, mens Mamajev ikke har vært på landslaget siden 2016.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer