Fotballstjerner og popidoler

Først imponerte de Jahn Teigen under plateinnspilling fredag. Så imponerte gutta fra Tanzania med teknikk og målteft i Norway Cup.

AKER BRYGGE/EKEBERGSLETTA (Dagbladet): -  En fantastisk match, stråler Baraka Jafari (16), etter 6- 2-seieren mot Surnadal i går ettermiddag.

På sidelinja fenget rytmene fra den medbrakte kassettspilleren til Emima-gutta fra Tanzania. Rytmer kan de nemlig mye om. Fredag gikk guttene i studio for å spille inn egen plate med selveste Jahn Teigen. Og den norske artisten var tydelig imponert over musikkferdighetene til gutta da nasjonalsangen til Tanzania runget gjennom mikrofonen.

Sluttet tidlig

-  De er jo flinke, var Teigens kommentar til Dagbladet. Like etter kastet han seg over trommene og tok plass sammen med de nye popstjernene.

-  Å være nummer 1 i Tanzania hadde ikke vært så dumt, mente Teigen etter at fem låter var i boks.

Så var det guttenes tur til å utfordre Teigen.

-  Skal jeg virkelig trikse med disse skoa, undret Teigen og lo. Med sandaler og pågangsmot kjørte han på. Det er lenge siden den norske artisten spilte fotball.

-  Jeg var 16 da jeg sluttet. Men jeg fortsatte jo å spille med gutta- i alle fall på scenen, sier han.

Gode pasninger?

Under triksetreningen på Aker Brygge viste Teigen at teknikken satt løst. Lærkula var bare noen få meter fra å havne i Oslofjorden. Og da Teigen gikk opp i en hodeduell måtte alle spillerne slippe latteren løs. Selv Teigen humret av prestasjonen med ball.

-  Jeg var jo mest kjent for å være rask og slå de gode pasningene, sier han til Dagbladet.

Trener Nicholaus Gasper Mihayo tviler ikke.

-  Han har nok spilt litt fotball før. Det var veldig gøy å se på han, sier Mihayo med et bredt smil.

Troppen fra Emima-laget fra Tanzania har aldri vært utenlands tidligere. Noen av ungdommene har slitt med vanskelige vilkår i oppveksten etter at foreldrene forlot dem. Å være med i Norway Cup og få sin egen CD var derfor midt i blinken for spillerne.

Emima-Surnadal 6-2 (3-1)

Klasse B, pulje B16
1- 0 Bjørnar Botten
1- 1 Danisuni Ramadhani
2- 1 Yahaya Mohamed
3- 1 Lamerk Daiton
4- 1 Baraka Jafari
4- 2 Bjørnar Netland (str.)
5- 2 Abdu Sajdi
6- 2 Abdu Sajdi

-  Fantastisk bra å ha sin egen plate. Nordmennene er nok misunnlig på oss nå, sier Baraka Jafari.

CD-en har de laget for å vise sin kamp mot hiv og aids på Ekebergsletta. Noen av tekstene forteller om hvordan man skal unngå å bli smittet.

-  Dersom du ikke bruker kondom ved sex eller låner sprøyter av andre, er muligheten stor for å bli smittet, forklarer gutta før de fortsetter:

-  Du får ikke aids ved å berøre en som har det eller spise sammen med han eller hun. Likevel kan alle få det, så vær forsiktig hele veien, oppfordrer Mihayo.

Batteriene tok slutt

Det er i samarbeid med Norges Idrettsforbund, Norway Cup og NORAD at guttene i alderen 14- 16 har fått muligheten til å delta i verdens største fotballturnering. Norges evigunge Teigen benyttet samtidig sjansen til å dele ut sin egen plate med slagere som «Mil etter Mil» og «Optimist» til Emima-spillerne. I går ble låtene spilt så mange ganger at batteriene tok kvelden på Ekebergsletta.

-  Han Teigen er en skikkelig god artist, var Tanzanias melding til Jahn Teigen.

OPTIMIST: Jahn Teigen er evig optimist, men måtte nok erkjenne at han er en bedre musiker enn fotballspiller. Derfor passer det bra at han har spilt inn plate mot hiv og aids sammen med et lag fra Tanzania. De trivdes godt i hverandres selskap.
JUBLET: Etter å ha satt inn 2- 1 målet på frisparket kunne Yahaya Mohamed (16) slippe jubelen løs.