Fotballstjerner risikerer milliardtap

Over 100 Premier League-profiler investerte i filmprosjekt.

 TAPER STORE SUMMER:  Wayne Rooney og Rio Ferdinand er blant spillerne som har investert i filmprosjektet som har falt sammen. Foto: AFP PHOTO / ANDREW YATES / NTB SCANPIX
TAPER STORE SUMMER: Wayne Rooney og Rio Ferdinand er blant spillerne som har investert i filmprosjektet som har falt sammen. Foto: AFP PHOTO / ANDREW YATES / NTB SCANPIXVis mer

Over 100 Premier League-profiler, deriblant England-kaptein Wayne Rooney, ble overtalt til å investere i et filmprosjekt. Nå har prosjektet falt sammen, og stjernene kan tape milliarder.

Ifølge Aftonbladet skal profiler som Wayne Rooney, Rio Ferdinand, Andy Cole og Robbie Savage ha investert store summer. Rooney, Ferdinand og Kevin Campbell skal ifølge avisen ha blitt overtalt til å gå inn med over 50 millioner kroner hver.

Filmen skulle vise det engelske fotballandslaget fra innsiden, men nå har alt falt sammen. Ifølge The Sunday Times ser over 100 Premier League-profiler ut til å tape over 1,5 milliarder kroner som en konsekvens av filmfiaskoen.

- Jeg er ikke bitter, men det er jo forferdelig. Sju millioner pund er mye penger, sier Campbell om sitt eget økonomiske tap til den engelske avisen.

Tidligere Blackburn-spiller Craig Short har også tapt mye.

- Investeringen ble gjort for å sikre framtiden til barna mine. Jeg tror over hundre tidligere spillere opplever det samme som meg nå, sier Short.

David McKee og Kevin McMenamin står bak Kingsbridge Asset Management, selskapet som fikk stjernene med på prosjektet. Selskapet skal også ha fått flere av de involverte til å investere i leiligheter i Florida, men det skal også ha blitt en fiasko. McKee og McMenamin er nå blitt anmeldt. Duoen skal ha anvendt seg av villedende salgsmetoder.

(NTB)

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram