Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Fotball-England i sorg etter den tidligere landslagskapteinens død

Fotballstorheten Jimmy Armfield er død

Den tidligere England-kapteinen og Leeds-manageren Jimmy Armfield er død, 82 år gammel.

VANT VM: Jimmy Armfield (i midten), sammen med Nobby Stiles og Bobby Moore etter å ha vunnet VM på hjemmebane i 1966.
VANT VM: Jimmy Armfield (i midten), sammen med Nobby Stiles og Bobby Moore etter å ha vunnet VM på hjemmebane i 1966. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Armfield spilte hele sin profesjonelle karriere i Blackpool, primært som høyreback. Han var kaptein i 15 av sine 43 landskamper for England og var med i troppen som vant VM-gull på hjemmebane i 1966.

Armfield spilte riktig nok ikke i VM på grunn av en tåskade, men i 2009 fikk han gullmedaljen sin etter at det ble besluttet at hele troppen skulle hylles som verdensmestere.

KAPTEIN: Jimmy Armfield, her som kaptein for England i 1963. På motsatt banehalvdel sto legenden Alfredo di Stefano og et sammensatt verdenslag. Foto: AP Photo
KAPTEIN: Jimmy Armfield, her som kaptein for England i 1963. På motsatt banehalvdel sto legenden Alfredo di Stefano og et sammensatt verdenslag. Foto: AP Photo Vis mer

I de senere årene har Armfield vært å høre som fotballekspert i BBCs radiokanaler, men mange husker ham best fra årene som Leeds-manager (1974-1978).

Han forlot Bolton og erstattet Brian Clough, senere trenerlegende, som hadde fått sparken i Leeds United etter 44 dager. Skiftet kan sies å ha gitt rask suksess ettersom Armfield ledet Leeds til europacupfinalen i sin første sesong. I finalen ble det riktig nok 0-2-tap mot Bayern München i Paris.

Armfield hadde Leeds-jobben i fire sesonger, og det ble hans annen og siste som manager.

Mandag kunngjorde Blackpool at en av klubbens legender har gått bort. Armfield var kaptein i klubben fra den engelske vestkysten i over ti år.

(NTB)

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!