Fotballstreik i Italia?

PARIS (Dagbladet): Italienske fotballspillere truer med streik. Dommerne som etterforsker dopingskandalen i italiensk fotball interesserer seg også for Ronaldos illebefinnende i VM - og hans dårlige resultater siden.

Hele Italia - og Brasil - er bekymret for superstjernen, som ofte har måttet slite benken i det siste. Dommerne i Italias nye operasjon «rene føtter» interesserer seg nå for Brasils yndling.

Ifølge avisa Le Monde er Inters lege Piero Volpi blitt avhørt om Ronaldos illebefinnende før VM-finalen og lange fravær siden. Volpi har forklart at Ronaldo har fått anti-inflammasjonsmiddelet Voltaren for sin senebetennelse over lengre tid og at dette kan ha ført til illebefinnendet.

Avisa La Fohla de Sco Paulo hevder at de langvarige smertene i Ronaldos kne er en følge av «spillerens hurtige muskelutvikling» - en ren dynamittanklage i disse dopingtider.
Brasiliansk presse antyder også at Ronaldo er deprimert. Han har ikke spilt for Inter siden 20. september.

Den brasilianske spilleren Bebeto sa på den franske TV-stasjonen Canal TF1 i går: - En dag vil dere få vite hele sannheten.

Operasjon «rene føtter» er bare så vidt begynt i Italia. Hodene kommer til å rulle ganske snart. I mellomtida føler spillerne seg krenket og truer med streik. Misnøyen vil trolig toppe seg i forbindelse med landskampen mot Sveits lørdag.

- Man burde stoppe mesterskapet i minst et halvt år, raste formannen i spillerforbundet AIC, Sergio Campana, i går. Spillerne klager over at personlige data, som blodprøver, offentliggjøres.

- Garderoben bør ikke bli et laboratorium, mener verdensmester Youri Djorkaeff, Ronaldos lagkamerat.
Allessandro del Piero og Gianluca Vialli er begge blitt direkte uthengt i dopingskandalen. - Deres muskelmasse har eksplodert, litt som nå avdøde Florence Griffith-Joyner. Det skyldes ikke bare trening, skriver avisenLibhration.

Italienske leger får mye av skylda for dopingskandalen. Flere av dem kommer fra sykling. De skal med overlegg ha forfalsket spillernes prøver, blant annet med egen urin eller cola, ifølge avisene Le Parisiene og Libhration.