Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Fotballstreiken er over

NISO og NHO Idrett ble enige i dag.

FORNØYD: NISO-leder Joachim Walltin er fornøyd med utfallet av søndagens samtaler. Foto: Ingun A. Mæhlum / SCANPIX
FORNØYD: NISO-leder Joachim Walltin er fornøyd med utfallet av søndagens samtaler. Foto: Ingun A. Mæhlum / SCANPIX Vis mer

(Dagbladet): NISO og NHO Idrett er enige om en ny overenkomst, og NISO-medlemmenes streik som har vart siden natt til fredag er med det over.

- Nå har vi kommet til en løsning. Veldig fornøyd med utfallet på vegne av spillerne, sier NISO-leder Joachim Walltin til TV2.

- Vi har hatt en veldig god tone hele veien. Det har vært kontakt hele veien for å finne løsninger, og det har ikke vært noe vondt blod, sier administrerende direktør i Norsk Toppfotball, Niels Røine, til Dagbladet.

NISO-medlemmene gikk ut i streik fredag morgen etter at NISO og NHO Idrett ikke ble enige om punktet om fritt utstyrsvalg for spillerene.

- Vi er enig om at rettighetene på utstyr skal ligge hos klubbene. Det har ikke endret seg en millimeter. Men spillerne skal høres i prosessen ved inngåelse av nye utstyrsavtaler. Og som før skal utstyret tilpasses innen rimelig tid. Så må vi sette oss ned og diskutere hva som menes med rimelig tid, sier Røine.

NISO skal ha hatt syv krav i forhandlingene (se faktaboks), og Røine sier at de har oppnådd enighet om alle syv punktene.

- Alle de sju kravene er blitt behandlet, og det er nå enighet på alle de sju punktene. Men vi har selvfølgelig ikke gitt etter på alle kravene.

Helgens serierunde ble avlyst, og flere NISO-organiserte spillere måtte reise hjem fra trening fredag. I morgen kan de møte til trening, og onsdagens cuprunde går trolig som først planlagt.

NFF vil i løpet av den kommende uken omberamme serierunden som ble utsatt, skriver de på sine hjemmesider. Mandagens kamp mellom Brann - Odd Grenland er fremdeles utsatt.

Nils Johan Semb sa tidligere i dag at han var bekymret for at streiken skulle gå ut over landslaget, og Røine sier at det var viktig at partene kom til en løsning raskt.

- Det var viktig både økonomisk og sportslig at vi fikk til en løsning begge parter kunne leve med, ikke minst med tanke på EM-kvalifiseringskampen mot Portugal som er rett rundt hjørnet. Vi er veldig fornøyd med at streiken nå er over.

Sist gang fotballspillere streiket var i 2002, den gang varte streiken i drøye 40 timer. President i Norsk Fotballforbund (NFF) Yngve Hallen skriver på Twitter:

- Fotball-streiken over. Vi takker partane for at dei har løyst konflikten. Vi gler oss no til cup-runden onsdag.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media