Fotballtalent slått ut av matforgiftning

VØYENENGA (Dagbladet): I vinter har stortalentet Lisa Marie Woods (17) trent hardere enn noengang for å få plass på Askers førstelag i fotball. Alt gikk i dass under en treningsleir i Barcelona.

Woods er elev ved Norges toppidrettsgymnas (NTG), som dro på treningsleir til Empuriabrava ni mil nord for Barcelona 17. februar. De to første ukene var flotte, men så spiste elevene spagetti med kjøttsaus en lørdagskveld.

- Jeg merket ikke noe før på søndags morgen, men da fikk jeg feber, diaré og oppkast i tillegg til smerter i mage, hodet og ryggen. Det har vært helt forferdelig. Jeg hadde ikke spist på over ei uke da jeg fikk mat i meg sist torsdag, forteller Lisa Marie Woods til Dagbladet.

Vanskelig å gå

I går var hun på skolen for første gang, sterkt redusert og betydelig tynnere enn før treningsleiren. Hun mistet åtte kilo på turen, nå har hun halvvert vekttapet.

- Det er trist. Jeg hadde trent kjempehardt, men nå har jeg «mistet» musklene. Jeg sliter med å gå og har ikke kjent det venstre låret mitt siden jeg ble sjuk. Det er som om det sover, sier 17-åringen.

I alt ble 40 av 60 NTG-elever salmonellasmittet, noen hardere enn andre. I verste fall kan de bli satt ut av fotballspill i inntil ti uker, og dermed vesentlig tilbake i sesongforberedelsene.

Lisa Marie Woods var blant de hardest rammede.

Fortsatt venter NTG på en rapport fra helserådet i Girona fylke, der byen Empuriaabrava ligger.

Oppgitt leder

Turleder og NTGs fotballansvarlige Rolf Magne Walstad er oppgitt over tida spanjolene bruker, men ikke overrasket.

- Vi måtte true med å kontakte ambassaden for å få ut prøvene som ble tatt på et lokalt sykehus av tre av våre spillere. Vi trenger å få vite hva som har skjedd i forhold til vårt forsikringsselskap, sier Walstad til Dagbladet.

Asker-trener Eli Landsem håpet å kunne bruke Woods i sesongåpningen mot Larvik 20. april, men det kan hun bare glemme. Foreløpig veit ikke 17-åringen noe om når hun kan være tilbake, ei heller når bakteriene vil gi slipp.

- Det viktigste er å bli frisk, sier Woods.

HARDT PRØVET: Lisa Marie Woods er fast inventar på U19-landslaget i fotball. Nå må hun utsette sesongstarten. - Det viktigste er å bli frisk, sier hun.