«Fotballterrorister» krever unnskyldning

De ti som var mistenkt for terrorangrep mot Old Trafford, var ikke fanatiske terrorister. De var tilhengere av Manchester United.

(Dagbladet.no): For en måned siden ble det slått terroralarm i Manchester, etter at politiet pågrep ni menn og en kvinne som var mistenkt for å planlegge massedrap inne på Uniteds hjemmebane Old Trafford.

Politiet trodde de ti personene, i hovedsak irakiske kurdere, ville sprenge en rekke bomber inne på Old Trafford under kampen mot Liverpool 24. april. Det ble iverksatt strenge sikkerhetstiltak, og både politiet og sikkerhetspersonell ransaket personer og biler ved banen.

Nå er alle de ti som ble arrestert sluppet fri, og gjennom advokaten sin krever de en unnskyldning.

Dumme spørsmål

- Jeg måtte le da politiet fortalte med at jeg var mistenkt for å være terrorist. Terrorisme og jeg er like langt fra hverandre som himmelen og jorda, sier en av de arresterte, Rebaz Ali Mohammed til CNN.

- Jeg ble avhørt i sju dager. De stilte meg en rekke dumme spørsmål om hvorvidt jeg pleier å gå i moskeen og om noen av vennene mine er innblandet i terrorvirksomhet.

Mohammed sier han aldri har satt foten sin inne i en moské og han støtter krigen mot Irak, blant annet fordi foreldrene hans ble ofre for Saddam Husseins angrep mot irakiske kurdere.

Men han har ofte funnet veien til Old Trafford, der Ole Gunnar Solskjær og resten av favorittspillerne triller ball.

500 arrestert

Ifølge CNN var det Manchester United-effektene som ble funnet hjemme hos Mohammed, som førte til ryktene om at det var planlagt et terrorangrep mot Old Trafford. Det ble blant annet funnet billetter til hjemmekampen mot Liverpool. De andre som ble siktet, vil ikke stå fram med navn, men de er også United-tilhengere og hadde dermed billetter til kampen.

- Jeg elsker Manchester United av hele mitt hjerte. Jeg har støttet laget i over ti år, sier en av de andre som ble arrestert.

Så langt har britisk politi arrestert over 500 terrormistenkte etter 11. september. Bare seks av dem er siktet, mens de fleste er løslatt.

SKJERPET SIKKERHETEN: Det var mye politi ved Old Trafford etter an terrorryktene begynte å gå.