Fotballtilhenger knivdrept

Aito Zabaleta (28) skulle se favorittlaget Real Sociedad spille Uefa-cup mot Atletico Madrid. I stedet ble han knivdrept, trolig fordi han var basker.

Zabaleta og kjæresten hans ble truet av skinheads på en bar i Madrid i forkant av gårsdagens Uefa-cupkamp, og paret flyktet til Atleticos hjemmebane Vicente Calderon stadion. Utenfor stadionanlegget ble Zabaleta knivstukket nær hjertet av en person som bar et skjerf i Atleticos farger. Offeret ble kjørt til sykehus og straks operert, men han døde ni timer senere.

Politiet jaktet i ettermiddag på gjerningsmannen, som mistenkes å være høyreekstremist, og de antar at Sociedad-supporteren ble overfalt fordi han var basker. Atletico Madrid-tilhengere viftet med spanske flagg og kalte Real Sociedads tilhengere for «ETA-mordere», med henvisning til separatistorganisasjonen som ønsker å frigjøre baskerland fra Spania.

Real Sociedads klubbpresident Luis Uranga sa at klubben vil gjøre alt som står i dens makt for at drapsmannen blir tatt. Atletico vant kampen 4-1, men det betød ingen ting for Sociedads manager Bernd Krauss.

- Tap eller seier spiller ingen rolle nå, sa Krauss, mens flere av spillerne gråt da de etter kampen fikk høre hva som hadde skjedd.

Zabaleta er den første fotballtilhengeren som blir drept i Spania siden 1991. Da ble en Espanyol-fan stukket ihjel av høyreekstreme Barcelona-supportere.

NTB