Fotballtragedier siden 1985

Tribuneulykker har krevd mange liv på fotballarenaer verden rundt. Her er de alvorligste siden 1985.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

1985:

11. mai i Bradford (England): Det bryter ut brann på hovedtribunen under en seriekamp mellom Bradford og Lincoln. Tribunen blir overtent, og 56 mennesker dør.27. mai i Mexico by (Mexico): Trengsel foran inngangen fører til at 10 mennesker mister livet og 30 blir alvorlig skadet foran cupfinalen mellom Nacional Universidad og America.29. mai i Brussel (Belgia): Engelske tilhengere skaper panikk på tribunen før europacupfinalen mellom Liverpool og Juventus, en mur raser sammen under presset og 39 mennesker klemmes til døde. Engelske klubber utestenges fra europacupene i fem år.

1988:

12. mars i Katmandu (Nepal): Publikum vil søke ly for et kraftig haglvær, men møter stengte porter under en kamp på Nasjonalstadion. Flere enn 100 mennesker mister livet i panikken, 300 blir skadet.

1989:

15. april i Sheffield (England): Liverpool-tilhengere klemmes mot stålgjerder på en overfylt tribune før FA-cupsemifinalen mot Nottingham Forest, etter at politiet åpnet portene for å unngå trengsel utenfor. 96 mennesker omkommer, mange andre blir skadet for livet. Et resultat av ulykken var at alle gjerder mot indre bane ble fjernet i England, og at ståtribuner ble erstattet med sittetribuner.

1991:

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer