Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Fotballtrener (21) død av coronaviruset

Francisco Garcia er den yngste europeeren til å dø av coronaviruset.

DØDE: Francisco Garcia. Foto: Facebook
DØDE: Francisco Garcia. Foto: Facebook Vis mer

Den 21 år gamle fotballtreneren Francisco «Fran» Garcia, døde av coronaviruset på et sykehus i Málaga i helga.

Det skriver blant andre The Mirror.

Garcia skal ha opplevd problemer med å puste, og det førte til at han ble lagt inn på sykehuset fredag, rapporterer Málaga Hoy.

Samtidig som han ble diagnostisert med covid-19, fikk Garcia beskjeden om at han også hadde leukemi. På forhånd viste ikke 21-åringen at han hadde den aggressive kreftformen, noe som i tillegg gjorde ham svært sårbar for coronaviruset.

Om ikke for leukemien sier smitteeksperter at han ville overlevd coronaviruset og lungebetennelsen han fikk påvist, skriver Mirror.

21-åringen jobbet som trener for yngre aldersklasser hos fotballklubben Atletico Portada Alta, hvor han hadde jobbet i fire år. Klubbpresidenten fortalte Málaga Hoy at de fikk beskjed om at situasjonen til Garcia var stabil, før han bare en time seinere ble informert om at den unge treneren hadde gått bort.

Garcia er hittil det yngste kjente dødsfallet for coronaviruset i hele Europa. Spania er et av landene i Europa hvor coronaviruset har gjort størst skade.

COVID-19: Dette er symptomene for coronaviruset, som siden desember 2019 har spredt seg fra Kina og ut til hele verden. Utbruddet er kategorisert som en pandemi. KILDER: WHO, FHI, NHI og Helsenorge.no STILLFOTO: NTB Scanpix. VIDEO: Endre Vellene. Vis mer

Nesten 8000 mennesker har testet positivt og nærmere 300 har dødd i landet, som har det fjerde høyeste antallet av bekreftede smittetilfeller i verden.

Hele Norges coronakart