Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Fotballtrener skutt av ranere

Luis Fernando Montoya ledet laget sitt til seier i Copa Libertadores. Nå svever han mellom liv og død.

(Dagbladet.no): Luis Fernando Montoya er en av Sør-Amerikas store fotballprofiler etter å ha vunnet Libertadores Cup (det søramerikanske svaret på Champions League) med sitt colombianske lag Once Caldas. I dag ble han skutt av det som trolig var to ranere i byen Caldas, snaue 30 mil nordvest for hovedstaden Bogota.

- Han er livstruende skadd, men det er fortsatt mulig at han klarer seg, sier legen Jorge Ivan Rojas ved sykehuset i byen ifølge nyhetsbyrået AP.

Montoya skal ha vært sammen med en slektning da overfallet skjedde.

I juli ledet Montoya laget sitt til en svært overraskende seier over Boca Juniors i finalen i Copa Libertadores. Bare en gang tidligere i turneringens 44-årige historie har den blitt vunnet av et lag fra Colombia.

Nedplaffingen av treneren har naturlig nok ført til sterke reaksjoner i landet, der Montoya ses på som nasjonalhelt.

- Ingenting kan forklare dette. Dette er tilbakeslag for fotballen, sier en gråtkvalt assistenttrener Dario Velez ifølge AP.

Treneren trakk seg nylig fra jobben etter tapet for Porto i verdensfinalen. Årsaken var at han ønsket å tilbringe mer tid sammen med familien.

POPULÆR: Montoya er en svært respektert og populær mann i søramerikansk fotball.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media