INGEN MESSI: Dagbladet var til stede da Petter Northug sesongdebuterte for Mosvik i 5. divisjonskamp mot Indrøy i fjor vår. Kampen endte 2-2, og Petter var definitivt best uten ball.   
Foto: Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet
INGEN MESSI: Dagbladet var til stede da Petter Northug sesongdebuterte for Mosvik i 5. divisjonskamp mot Indrøy i fjor vår. Kampen endte 2-2, og Petter var definitivt best uten ball. Foto: Thomas Rasmus Skaug / DagbladetVis mer

Fotballtrening endte nesten i spurttap

Northug våknet med «ødelagt» kropp.

|||

Verdens beste langrennsløpere har prøvd og feilet i hele år. Det som til slutt «knakk» Petter Northug (24), var en drøy times fotballtrening.

Mens skistjernen er «umenneskelig» i langrennssporet, har Northug bevist at han er som alle oss andre på fotballbanen. Etter årets første økt med 5.-divisjonslaget til Mosvik tirsdag, kostet det skikongen nesten et NM-gull.

For onsdag morgen våknet Northug opp med «ødelagt kropp».

Og etter all sannsynlighet står OL-mesteren over femmila lørdag.

- Det var ikke akkurat et klokt valg, og jeg har følt meg både støl og sliten etter fotballtreningen. Derfor ble sprintstafetten utrolig tøff. I tillegg var føret skikkelig tungt. Jeg måtte ta ut alt jeg hadde, innrømmet Northug etter å ha kjempet seg noen få centimetere foran Eirik Brandsdal og sikret NM-gull sammen med lillebror Tomas Northug (19).

At selv en av Norges råeste kondisjonsmaskiner blir slått ut av en fotballøkt, er ikke uvanlig. Uvante og ekstremt brå bevegelser fører til at muskelfibere rives i filler, og man stivner når musklene blir kalde.

Fikk svi

Etter den spennende sprintstafetten berømmet skikongen lillebror Tomas, som klarte å henge på de andre gjennom tre tøffe runder. På siste veksling var Tomas kun tre sekunder bak de beste.

Den andre runden kunne riktignok blitt skjebnesvanger. Unggutten forsøkte å rykke, men fikk svi voldsomt for det på sin siste runde.

NM-gullet var Tomas Northugs aller første i seniorklassen.

HVITE SKO: Det spørs hva Nils Arne Eggen ville ment om Northugs fotballsko. 
Foto: Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet
HVITE SKO: Det spørs hva Nils Arne Eggen ville ment om Northugs fotballsko. Foto: Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet Vis mer

- Jeg er utrolig glad for at vi klarte dette, sa Petter Northug.

Det måtte fotofinish til for å kåre vinneren. Etter at juryen hadde gransket bildene, var det ingen tvil: Kjelsås og Eirik Brandsdal måtte ta til takke med sølvet. Brandsdal gikk sammen med Stian Hallén.

- Moro at Brandsdal var sterk. Det så ut som Petter måtte mer «i kjellern» for å slå Kjelsås i NM på Tolga, enn da han slo Tyskland i sprintstafetten i OL, sa sportssjef Åge Skinstad til NTB.

Hysteri

Brødrene Øyvind og Anders Gløersen gikk Rustad inn til bronsemedalje. Anders Gløersen hadde et lite fall på sisterunden, og dermed var Rustad sjanseløs i å være med da spurten gikk.

Leksvik, Klæbu og Steinkjer fulgte på de neste plassene.

Etter målgang rådet hysteritilstander rundt OL-konge og verdenscupvinner Northug. Flere hundre unger skulle ha autograf, og de ivrige autografjegerne holdt på å rive ned gjerdene inne på skistadion.

(NTB)


HISTORISK BRØDRE-TRIUMF: Petter og Tomas gikk Strindheim inn til gull. 
Foto: Claes-Tommy Herland / Norges Skiforbund / Scanpix
HISTORISK BRØDRE-TRIUMF: Petter og Tomas gikk Strindheim inn til gull. Foto: Claes-Tommy Herland / Norges Skiforbund / Scanpix Vis mer