Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Fotballverden hyller Ronaldinho for dette bildet, men kvinnen til høyre avslører bløffen

Er åtte år gammelt.

SIGNERING: I 2008 signerte Ronaldinho en avtale med vitaminprodusenten Nutrilite. Enkelte sprer nå falske rykter om at bildet er bevis på at han har signert for Chapecoense.
SIGNERING: I 2008 signerte Ronaldinho en avtale med vitaminprodusenten Nutrilite. Enkelte sprer nå falske rykter om at bildet er bevis på at han har signert for Chapecoense. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): En samlet fotballverden har den siste uka vært i sorg etter at flyet som fraktet det brasilianske fotballaget Chapecoense styrtet på vei til Medellin i Colombia.

19 av lagets spillere mistet livet i ulykka, og støttemeldingene har haglet inn fra alle verdenshjørner etter tragedien.

En av de som har vist laget sin støtte er Ronaldinho, som på Twitter la ut et bilde av seg selv i en grønn t-skjorte med påskriften #forcachape.

Det er riktignok de som har valgt å utbrodere litt på denne solidaritetserklæringen ved å starte helt andre rykter.

Sponsorsignering

Det er uklart hvor det hele begynte, men det sirkulerer nå et bilde av Ronaldinho med en grønn fotballdrakt. Dette har blitt solgt inn som at brasilianeren har valgt å signere for Chapecoense. Gratis.

HILSEN: Ronaldinho har riktignok gitt sin støtte til Chapecoense, men det er ingenting som tyder på at han skal signere for laget. Foto: NTB Scanpix
HILSEN: Ronaldinho har riktignok gitt sin støtte til Chapecoense, men det er ingenting som tyder på at han skal signere for laget. Foto: NTB Scanpix Vis mer

En rekke kontoer på Twitter hyller ham for den oppofrende gesten, men problemet er at det ikke stemmer.

Bildet er heller ikke tatt under noen spillerpresentasjon, men da Ronaldinho i 2008 signerte en sponsoravtale med vitaminprodusenten Nutrilite. Den ble blant annet omtalt her.

Kvinnen til høyre i bildet er Candace Matthews som har ansvaret for selskapet Amways virksomhet i Amerika.

Vil «vise sin respekt»

En av de som har sagt seg villig til å slå følge med den brasilianske ballkunstneren, er islendingen Eidur Gudjohnsen.

38-åringen, med en fortid i blant annet Chelsea, Barcelona og Molde, tok i går til Twitter der han proklamerte at «han vil spille for Chapecoense for å vise sin respekt».

- Om ikke annet så for å spille med Ronaldinho igjen, legger islendingen til.

Tanken til den rutinerte islendingen er riktignok god, men det spørs om han vil finne Ronaldinho i garderoben.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!