Fotballvold påvirker ikke britenes VM-søknad

LONDON (NTB-Reuters): Britiske embetsmenn har ingen tro på at de voldelige episodene på engelske fotballbaner i helgen vil gjøre det vanskeligere for England å bli vertskap for fotball-VM i 2006.

Det var opptøyer og uro på flere baner. Verst var det i Gillingham der en 24-årig fotballsupporter døde etter å ha blitt slått ned. Hans slo bakhodet i fortauskanten. Det var også flere tilfeller der illsinte supportere stormet ut på banen for å «ta» dommeren.

Likevel sier en talsmann for sportsminister Tony Banks at helgens uroligheter absolutt ikke vil få noen innvirkning på den engelske VM-søknaden.

Steve Double, en talsmann for fotballforbundet (FA), sier at det vil bli satt i gang undersøkelser, som skal avdekke hva som virkelig skjedde. Han sier at helgens episoder ikke må tas som tegn på at England er på vei ilbake til den tiden da fotballvold var dagligdags på engelske fotballbaner.

- Det vi så i helgen er ikke noe spesielt for England. Det er et internasjonalt problem, sier Double. Han understreker at antall arrestasjoner i forbindelse med fotballkamper i England er halvert i løpet av de siste ti årene.