ANMELDT:  Borussia Dortmund-supporterne var mange på Skagerak Arena i Skien torsdag. Ikke alle klarte å oppføre seg. Foto: NTB Scanpix
ANMELDT: Borussia Dortmund-supporterne var mange på Skagerak Arena i Skien torsdag. Ikke alle klarte å oppføre seg. Foto: NTB ScanpixVis mer

Fotograf slått ned da Odd gikk opp i 3-0. - Trasig, sier redaktør

Har levert inn anmeldelse.

(Dagbladet): En vill fotballkveld i Skien ble enda villere da en fotograf ble slått ned under kampen mellom Odd og Borussia Dortmund i går kveld.

På stillingen 3-0 til hjemmelaget ble fotografen til Skiens-avisa Varden truffet av en gjenstand. Han er nå sykemeldt, og Varden - ved sjefredaktør Tom Erik Thorsen - har anmeldt hendelsen.

- At dette skjer på en kveld der stadion er fullsatt - og hele Telemark er i feststemning - er trasig, sier Thorsen til Dagbladet.

Forflyttet seg Etter det vi forstår er det en eller flere supportere fra Borussia Dortmund som er mistenkt i saken.

Sjefredaktøren forteller:

- Det som skjedde var at fotografen etter Odds 3-0-scoring ville forflytte seg fra posisjonen ved målet og ut på siden. Han beveget seg bortover i fotosonen, og ble rett og slett slått ned med en gjenstand. Det skjedde uten noen form for forvarsel.

Thorsen fortsetter:

- Han gikk i bakken av det som skjedde. Han kom seg for så vidt på beina. Men han har ikke vært på jobb i dag og er sykemeldt.

- Jeg har ikke lyst til å gå inn på noen diagnose. Det var et kraftig slag i hodet. Jeg synes det er veldig trasig at folk som er på jobb for Varden blir utsatt for slike ting. Det ser vi svært alvorlig på.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Fullførte jobben Fotografen fullførte jobben, i en kamp som snudde fra 3-0 til 3-4.

- Vold og trusler kan forekomme i vår bransje. Det er det ingen toleranse for. Derfor er saken meldt til politiet i dag, sier Varden-redaktøren.

Fra kilder i Odd blir Dagbladet fortalt at gjerningspersonen kan være en person som slo på trommer. Dortmund-supporterne dukket opp i et antall av rundt 2000 i Skien.

Odd rystet samtlige gjester, og sendte sjokkbølger langt inn i Ruhrområdet i løpet av åpningsminuttene. Dortmunds stjernegalleri fikk imidlertid samlet seg, og snudde kampen.

Bortsett fra nedslagingen av fotografen, skal det ha gått rolig for seg før, under og etter kvalifiseringskampen i Europa League.