Fotograf slått ned da Odd gikk opp i 3-0. - Trasig, sier redaktør

Har levert inn anmeldelse.

ANMELDT:  Borussia Dortmund-supporterne var mange på Skagerak Arena i Skien torsdag. Ikke alle klarte å oppføre seg. Foto: NTB Scanpix
ANMELDT: Borussia Dortmund-supporterne var mange på Skagerak Arena i Skien torsdag. Ikke alle klarte å oppføre seg. Foto: NTB ScanpixVis mer

(Dagbladet): En vill fotballkveld i Skien ble enda villere da en fotograf ble slått ned under kampen mellom Odd og Borussia Dortmund i går kveld.

På stillingen 3-0 til hjemmelaget ble fotografen til Skiens-avisa Varden truffet av en gjenstand. Han er nå sykemeldt, og Varden - ved sjefredaktør Tom Erik Thorsen - har anmeldt hendelsen.

- At dette skjer på en kveld der stadion er fullsatt - og hele Telemark er i feststemning - er trasig, sier Thorsen til Dagbladet.

Forflyttet seg Etter det vi forstår er det en eller flere supportere fra Borussia Dortmund som er mistenkt i saken.

Sjefredaktøren forteller:

- Det som skjedde var at fotografen etter Odds 3-0-scoring ville forflytte seg fra posisjonen ved målet og ut på siden. Han beveget seg bortover i fotosonen, og ble rett og slett slått ned med en gjenstand. Det skjedde uten noen form for forvarsel.

Thorsen fortsetter:

- Han gikk i bakken av det som skjedde. Han kom seg for så vidt på beina. Men han har ikke vært på jobb i dag og er sykemeldt.

- Jeg har ikke lyst til å gå inn på noen diagnose. Det var et kraftig slag i hodet. Jeg synes det er veldig trasig at folk som er på jobb for Varden blir utsatt for slike ting. Det ser vi svært alvorlig på.

Fullførte jobben Fotografen fullførte jobben, i en kamp som snudde fra 3-0 til 3-4.

- Vold og trusler kan forekomme i vår bransje. Det er det ingen toleranse for. Derfor er saken meldt til politiet i dag, sier Varden-redaktøren.

Fra kilder i Odd blir Dagbladet fortalt at gjerningspersonen kan være en person som slo på trommer. Dortmund-supporterne dukket opp i et antall av rundt 2000 i Skien.

Odd rystet samtlige gjester, og sendte sjokkbølger langt inn i Ruhrområdet i løpet av åpningsminuttene. Dortmunds stjernegalleri fikk imidlertid samlet seg, og snudde kampen.

Bortsett fra nedslagingen av fotografen, skal det ha gått rolig for seg før, under og etter kvalifiseringskampen i Europa League.