Fotografene sperret opp øynene da Emily dukket opp på tribunen

- Til alle som hater meg ...

STJAL SHOWET: Fotografene var ikke sene med å avbilde amerikanske Emily Rogawski da de la merke til at hun møtte til søndagens kamp mellom Everton og Manchester United i fullt Chelsea-utstyr. Foto: Matt West/BPI/REX/Shutterstock/NTB Scanpix
STJAL SHOWET: Fotografene var ikke sene med å avbilde amerikanske Emily Rogawski da de la merke til at hun møtte til søndagens kamp mellom Everton og Manchester United i fullt Chelsea-utstyr. Foto: Matt West/BPI/REX/Shutterstock/NTB ScanpixVis mer

(Dagbladet): Etter et ganske katastrofalt innhopp av Marouane Fellaini, sikret Leighton Baines 1-1 og poengdeling på Goodison Park søndag ettermiddag.

Jose Mourinho var tilbake på benken etter å ha tilbragt oppgjøret mot West Ham i midtuka på tribunen, men en annen med Chelsea-tilhørighet var derimot på plass blant hjemme- og bortesupporterne.

Fotografene la nemlig raskt merke til kvinnen som hadde møtt opp på kampen i Liverpool med heldekkende Chelsea-utstyr.

- En drøm

Som seg hør og bør i britisk presse tok det ikke lang tid før også tabloidene bet seg merke i kvinnen, og begynte å stille seg spørsmål om hvem dette var.

Det tok heller ikke lang tid før hun var sporet opp, og svaret på gåten heter Emily Rogawski.

Hun forteller at hun kommer fra New York, men at hun har flyttet til England for å studere og være tettere på sine virkelig store interesser, ifølge Daily Mail. Chelsea og engelsk fotball generelt.

- Det å være amerikansk og bo i England er som en drøm. Jeg prøver å gå på så mange fotballkamper som mulig, sier Rogawski.

Ikke overraskende var det mange som ga henne både ris og ros for at hun stilte på kamp i heldekkende supporterutstyr til et lag som ikke engang var på banen. Til kritikerne hadde hun følgende respons:

- Til alle de som hater meg fordi jeg hadde på meg ei Chelsea-jakke, dere må gjerne kjøpe meg en annen for denne er den eneste jeg har, sier hun.

CHELSEA-FAN: Emily Rogawski på Goodison Park. Foto: Matt West/BPI/ REX/Shutterstock/NTB Scanpix
CHELSEA-FAN: Emily Rogawski på Goodison Park. Foto: Matt West/BPI/ REX/Shutterstock/NTB Scanpix Vis mer

Oppmerksomhet

På sin Instagram-profil, som i skrivende stund nærmer seg 60 000 følgere, har hun heller ikke lagt skjul på at hun synes det er moro med oppmerksomheten.

«Dette må være min favoritt», skriver hun, og viser til en overskrift i en tysk tabloid som lyder: «Sexy Chelsea-fan på United-kamp».

Og pågangen har vært voldsom. Selv oppsummerer hun slik på Twitter:

- Det er offisielt. Instagramprofilen min har fått slag.

- Helt sykt

Det å trekke på fotballkamp i en annen klubbs effekter er ikke noe utbredt fenomen. Men en sjelden gang i blant dukker det opp episoder, og da er gjerne responsen enorm.

Det fikk norske Lena Mari Edvardsen erfare da hun for drøyt tre år siden trakk på seg en Arsenal-drakt under oppgjøret mellom Tottenham og Tromsø på White Hart Lane.

Øyeblikket ble fanget av en fotograf, og det tok ikke lang tid før bildene gikk som en farsott i sosiale medier. Selv fortalte hun at det stort sett var moro.

- Da jeg våkna i morges så jeg at bildet hadde fått over 1 000 retweets, og jeg hadde minst 50 venneforespørsler på Facebook. Det var helt sykt. Da jeg kom på skolen skrudde jeg av telefonen, og da jeg skrudde den på igjen nå, haglet det inn med tekstmeldinger, sa Edvardsen til Dagbladet på telefon fra London.

Selv om Edvardsen innrømmet at hun skjønte at det kom til å bli negative reaksjoner, var hun aldri redd.

- Jeg er en ihuga Arsenal-supporter, så jeg hater Tottenham. I tillegg elsker jeg jo Tromsø, så kampen i går var sånn sett perfekt for meg. Derfor tok jeg på meg Arsenal-drakta for å vise mitt standpunkt.