REKORDJEVNT: Emil Hegle Svendsen slo Martin Fourcade med 2,4 cm. Etterpå var franskmannen en slagen mann. Foto:  Reuters / NTB Scanpix
REKORDJEVNT: Emil Hegle Svendsen slo Martin Fourcade med 2,4 cm. Etterpå var franskmannen en slagen mann. Foto: Reuters / NTB ScanpixVis mer

Fourcade: - Kommer til å tenke på 2,4 cm i hele sommer

Sliter med å akseptere nederlaget.

NOVE MESTO (Dagbladet): Verdenscupleder Martin Fourcade (24) var en svært slagen mann etter å ha tapt for Emil Hegle Svendsen for tredje gang på rad i årets VM.

Og franskmannen innrømmer at dagens sølvmedalje — om mulig — er enda bitrere enn henholdsvis det fra mix-stafetten og det fra sprinten.

Å tape en spurt med 2,4 cm sitter, forståelig nok, langt inne for mannen som fram til VM var sett på som verdens beste skiskytter.

- VANSKELIG: Martin Fourcade syntes det var vanskelig å akseptere nederlaget for Svendsen. Foto: Foto: AFP / NTB Scanpix
- VANSKELIG: Martin Fourcade syntes det var vanskelig å akseptere nederlaget for Svendsen. Foto: Foto: AFP / NTB Scanpix Vis mer

- Jeg så målfotoet etter spurten, og der er det nesten umulig å se hvem som er foran. Jeg følte meg bra i dag, så dette er vanskelig for meg, sier Fourcade på den internasjonale pressekonferansen.

Var usikker
- Da jeg så at Emil var med helt inn, forsto jeg at det ville bli veldig vanskelig å slå ham, fordi han klarer å oppnå høyere topphastighet enn meg. Etter mållinja visste jeg ikke hvem av oss som hadde krysset den først, sier Fourcade, som kastet seg fram, men likevel måtte gi tapt.

24-åringen sverger nå på å bruke det marginale nederlaget som motivasjon fram mot OL-sesongen 2013/14.

-Jeg skal tenke på de 2,4 centimeterne på hver eneste treningsøkt hele sommeren, sånn at jeg kan slå Emil neste vinter, sier Fourcade til latter fra salen.

2,4 CENTIMETER: Her er det offisielle bildet (t.v) fra Det internasjonale skiskytterforbundet, som viser at Hegle Svendsen var først.
2,4 CENTIMETER: Her er det offisielle bildet (t.v) fra Det internasjonale skiskytterforbundet, som viser at Hegle Svendsen var først. Vis mer

Emil Hegle Svendsen innrømmer at det var en god porsjon flaks med i bildet i ettermiddag.

Takknemlig Emil
- Dette er en drøm som oppfylles. Det er veldig spesielt. Jeg er veldig takknemlig, og i dag føler jeg meg veldig heldig, sier han på den internasjonale pressekonferansen.

Svendsen innrømmer samtidig også at han egentlig trodde gullmedaljen var tapt da Fourcade rykket i den siste bakken.

- Jeg trodde det var over for min del etter den siste bakken, men etter svingen og den siste utforkjøringen, var jeg plutselig innen rekkevidde, og jeg hadde krefter igjen. Da jeg kom inn bak Fourcade, kunne jeg gå ut ved siden av med litt mer fart, og det var det som avgjorde i dag, sier Svendsen.

Nordmannen har nå tre gull av tre mulige. Fourcade har tre sølv.

Franskmannen har uansett tre sjanser til på å få revansj før årets VM er over:

Normaldistansen, fellesstarten og stafetten.