Fourcade avgjorde verdenscupen i praksis

Trenger bare 34 poeng på to løp.

FULL KONTROLL: Martin Fourcade har så godt som avgjort verdenscupen etter seieren på sprinten i Khanty-Mansijsk. Fredag innkasserte han seieren i sprintcupen Foto: SCANPIX/AP Photo/Mikhail Metzel
FULL KONTROLL: Martin Fourcade har så godt som avgjort verdenscupen etter seieren på sprinten i Khanty-Mansijsk. Fredag innkasserte han seieren i sprintcupen Foto: SCANPIX/AP Photo/Mikhail MetzelVis mer

(Dagbladet): Martin Fourcade gikk på en aldri så liten smell på sisterunden på sprinten i verdenscupfinalen i Khanty-Mansijsk, men hadde så mye å gå på etter stående skyting at han holdt unna for tyske Arnd Pfeiffer - så vidt.

Franskmannens seier og Emil Hegle Svendsens femteplass betyr at verdenscupen er så godt som avgjort før sesongens to siste verdenscupkonkurranser.

Han leder nå med 86 poeng med kun 120 poeng igjen å kjempe om. Forutsatt at Svendsen vinner morgendagens jaktstart, betyr det at Fourcade må bli blant de åtte beste for å avgjøre også i teorien. Dagens seier betyr også at han vant sprintcupen sammenlagt.

Triumfen var sesongens sjuende og karrierens 13. verdenscupseier for 23-åringen fra sørfranske Céret, og den kom etter perfekt skyting på så vel liggende som stående.

Skuffende norsk dag Det var hele åtte nordmenn på startstrek, men bare fem av dem endte blant de 60 beste som får gå jaktstarten - tre av dem var blant de 40 fikk verdenscuppoeng. Som tidligere denne sesongen var det først og fremst på standplass det skortet.

Både Emil Hegle Svendsen og Tarjei Bø får godkjent med ett bomskudd hver på stående. Det holdt til femte- og sjetteplass og et høyst brukbart utgangspunkt foran morgendagen når de går ut sammen drøyt 25 sekunder bak ledende Fourcade.

- Dette var helt greit. Intet stort løp, men jeg hadde en grei følelse. Under innskyting merket jeg at avtrekket virket litt lett, og det gjorde meg usikker før første skyting. Derfor tok den serien litt tid. Jeg skal finne ut av problemet før jaktstarten, sier Svendsen, ifølge NTB.

- Jeg gikk et godt skiskytterrenn og er godt fornøyd. Farten i sporet og den liggende skyteserien var bra. På stående var jeg urolig i kroppen og måtte hente meg inn to ganger i løpet av serien. Jeg er fornøyd med å klare det, slår Bø fast.

Henrik L'Abbé Lund ble nummer 34 med to strafferunder, Alexander Os 45 med to runder og Ole Einar Bjørndalen 47 med tre runder. Samtlige kommer til å få problemer med å hevde seg på jaktstarten.