Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Fourcade benekter at han smilte: - Det var en grimase. Jeg er litt sinna

Tok sitt ellevte mesterskapsgull.

SINT: Martin Fourcade var sint på seg selv etter bommene på stående skyting. Foto: Hans Arne Vedlog / Dagbladet
SINT: Martin Fourcade var sint på seg selv etter bommene på stående skyting. Foto: Hans Arne Vedlog / Dagbladet Vis mer

HOLMENKOLLEN (Dagbladet): Martin Fourcade tok sin tredje seier på tre forsøk i Holmenkollen i det som er i ferd med å bli et drømmemesterskap for franskmannen.

Dagens triumf var 27-åringens ellevte mesterskapsgull og niende VM-gull. Fourcade blir bare større og større. Men han er ikke størst; det er fortsatt sølvvinner Ole Einar Bjørndalen, og det vil han trolig forbli i evigheten.

Men Fourcade er verdens beste skiskytter nå. Det viste han nok en gang på dagens jakstart, selv om han trøblet litt på stående. På liggende var han imidlertid meget god. Der var han overlegen.

Benektet smil Etter to feilfrie liggende skytinger, kostet han til og med på seg et smil. Det var i hvert fall slik det så ut. Selv benekter Fourcade at han smilte, slik han benektet nedsnakkingen av Ole Einar Bjørndalen.

- He-he, nei, jeg smilte ikke. Det var fordi jeg hadde det vondt i løypa. Jeg får enn sån grimase i ansiktet når jeg tar i, og da kan det se ut som om jeg smiler, sier Fourcade til Dagbladet og illustrerer med å smile.   - Jeg håper jeg kan smile til kameraet i framtida, men det var ikke det jeg gjorde. På den siste skytinga var jeg litt sinna, fordi jeg bommet to ganger.   - Når visste du at du kom til å vinne?   - Jeg var ganske sikker før siste skyting.
Forhandlet med kong Harald Fourcade fikk møte tidenes skiskytterkonge på pallen igjen, Ole Einar Bjørndalen, og Norges konge, kong Harald, nok en gang. Det begynner å bli en vane for den franske VM-kongen.

- Jeg forhandlet med kong Harald. Han sa: «Jeg ser deg på søndag, men jeg sa at jeg ser deg på torsdag». Så da ble vi enige om å sees på lørdag, sier Fourcade med tanke på VM-løpene som kommer.

Han var imidlertid ikke fornøyd med alt på dagens jakstart. På stående viste han svakhetstegn og kunne ha mistet gullet til Bjørndalen, om 42-åringen hadde grepet sjansen på siste stående.   - Jeg er litt sinna på grunn av den siste skytingen min siden jeg bommet to ganger. Jeg var fornøyd med det jeg gjorde teknisk, det var egentlig en god skyting, men jeg må gjøre det bedre neste gang, sier Fourcade.   - Jeg er utrolig glad for å vinne verdenscupen sammenlagt for femte år på rad. Det er noe jeg ikke engang turte å drømme om, sier verdens desidert beste skiskytter.